www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

1996:

Da vi flyttede hertil stod der et enkelt pæretræ og et blommetræ i denne lange smalle del af haven. Nede i hjørnet ud mod vejen stod (og står der stadig) en ægte syren. Det er denne vejs kendetegn at når vi når til Maj, så eksploderer alle haverne i et syrenorgie.

Terrassen med udgang fra stuen var belagt med betonfliser. De lå så skævt, at vi begge har prøvet at ”drætte” ned fra terrassen. Vi ønskede os derfor penge i bryllupsgave til en terrasse og det fik vi. På en eftermiddag blev vores nye terrasse lagt af Maria’s far der er tømrermester og med assistance fra svigersønnerne og Maria’s onkel der også er tømrer.

1996

1996

 

1997:

Vi har travlt med plateauet oppe ved hønsehuset og med køkkenhaven, så vi holder lav profil ved terrassedelen udover at lægge lidt løg i jorden og sætte lidt krukker med blomster for at have noget godt at kikke på.

1997

1997

 

 

1998:

Camilla fylder 2 år og får et gyngestativ. Det koster vores gamle blommetræ livet. Samtidig fælder vi pæretræet fordi det er så sølle og står ret dumt midt i det hele. Vi planter en pil, og drømmer om engang at skulle sidde på en bænk under den når vi bliver gamle og bare nyde vores have

1998

1998

1998

 

1999:

Vi beslutter os for at overdække terrassen. Da det er gjort flytter vi i øvrigt for alvor ud af huset og vender først næsten hjemad når den begynder at fryse for meget om efteråret. Vi lukker overdækningen af med hegn og planter lavendler som fremover skal eksplodere i et duftorgie omkring Maria’s fødselsdag i juli. Vi planter en kernefri vin i hver siden af terrassen og kan næsten se hvordan den om nogle år skal dække det hele, hvis den får lov til at blive stående.

 

2000:

Vores pil ryger sig en tur – vi må sidde et andet sted og drømme når vi bliver gamle! I stedet planter vi 2 kirsebærtræer med et par meters mellemrum, som Maria og Camilla har fået i gave af deres respektive Mormødre til deres fødselsdage. Træerne bliver underbeplantet med pink roser og blomsterløg for at få noget farve i haven om foråret. Kirsebærtræerne kvitterer samme år med lækre bær, men det er også det eneste år. Siden har vi brugt mere tid på at bekæmpe bladlus end plukke bær. Sorten ”sunburst” kan IKKE anbefales.

2000

2000

 

2001:

De pink roser ryger op, nu skal de være hvide, det passer bedre til græsplænen. Maria laver også en bedafgrænsning af sten, så det er lettere for Patrick at slå græsset omkring træerne. Sluttelig lægger hun lidt forårsløg og sværger at nu sidder den lige i øjet. Langs endevæggen på terrassen planter vi en humle og krydser fingre for at den hurtigt vil lukke af og danne en dejlig hyggekrog/spiseplads på terrassen

2001

2001

 

2002:

Langs vores værkstedsvæg planter Maria mini-kiwi og sætter en lang række margueritter og mellem dem lidt forårsløg. Det bliver rigtig flot i juli hvor vi har fået malet huset og margueritten blomstrer kridhvid mod det matgule hus. Hun sværger at her er vi også færdige men…

På terrassen får vi nu også ”hængende” haver, 4 stk. hængeampler hvert år tilplantet med slyngpelargonier for at give lidt ekstra hygge, og om vinteren skal der hænge fuglekugler i stedet så vi kan nyde fuglene både fra køkkenet og fra stuen.

Det er ikke længere nok med vindruer op af stolperne på terrassen. Maria køber adskillige kaprifolie og planter disse på de resterende bare stolper og glæder sig til næste år, hvor det hele skal eksplodere i et duftorgie, nydt mens vi spiser på terrassen eller tager en slapper på vores liggestole.

 

2003:

Det eneste der eksploderer dette år, er lavendlerne og en rød klatrerose. For om foråret på Camilla’s 7 års fødselsdag hærger 16 unger rundt og leger hest på terrassegelænderet. Og hyp hyp har de jokket sporerne i ”hesten” og revet de fleste af kaprifolierne ned. Nu venter vi på at kaprifolierne måske alligevel gider at blomstre bare lidt som oprindelig tænkt, hvis vi passer bedre på dem i 2004.

2003

2003

2003

 

2004:

Vi har fjernet de træbrædder der afslutter overdækningen ned mod vejen. I stedet har vi sat armeringsjern op, som humlen selv kan vokse ind og ud imellem, for vi er lidt trætte af at lege støttepædagoger for den i starten af året til den selv kommer i gang. Humlen er lidt irriterende fordi den drysser men den dækker godt for solen og sørger for at vores grille står godt i læ på terrassen.

Kirsebærtræerne røg også og underbeplantningen måtte også lade livet. Da vi har udvidet plateauet ved tidl hønsehus/nuv. Dam er der ikke plads til det ene og at lade det andet stå vil se malplaceret ud. Efter de var røget gravede vi af og lagde fliser i midten af græsset til Camilla’s bassin så græsset ikke er ødelagt og vi skal se på et bart hul om vinteren.

Haven
Forhave
Køkkenhave
Ved terassen
Ved hønsehus/dam
 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©