www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 11

 

30-06-07

Vi har haft kik på den et stykke tid hos Koisan, men i dag slog vi så til og købte den. Oprindelig stod den som en koromo showa men ved nærmere eftersyn kunne vi konstatere at det altså var en goshiki sanke (muligvis showa det er svært at sige endnu). Det er en spændende koi der lader meget tilbage i sin udvikling endnu, men det er jo det der fascinerer. Og den har i hvert fald allerede udviklet helt utrolig flotte kanter i det røde mønster, så helt galt kan det ikke gå. Udvikler den sig ikke nok, er der nok en venlig koi-sjæl der gerne overtage den til den tid, hellere det end at se den i god udvikling om et par år og så ikke selv eje denJ

 

 

 

25-06-07

Vi har fået besked på at tage et par billeder af vores to små SFF showaer, hermed gjortJ

Det kan måske være svært at se på billederne men sumi’en er i fin udvikling, den er ved at bryde frem og samle sig de steder hvor den er, så det er en spændende proces at følge. Samtidig er de små vokset et par centimeter siden vi fik dem hjem, så der er også ved at komme tegn på fylde på deres små kroppe. Om dem begge skal siges at de er utrolig hurtige og desværre har inzauma showaen vist anlæg til at være en springer (bla. da dette billede skulle tages), så det gælder om at være opmærksom på dette fremover så den ikke skader sig selv ved eventuelt netning.

4-step Showa 25cm

Inzuma Showa 26cm

 

sådan så de ud da vi købte dem

Sakai 4step showa 22cm

Sakai inazuma showa 23cm

24-06-07

Vi var på en hurtig visit hos en bonsaiforhandler i dag, for at købe Akadama (”bonsai-jord”) til at potte et par bonsai om i. Selvfølgelig kunne vi ikke holde os helt fra de smukke bonsai der var til salg, så vi blev enige om at købe en fælles gave til hinanden da det snart er vores bryllupsdag. Valget faldt på denne smukke Bøg som vi så kan nyde mens vi deler en flaske god rødvin. Samtidig fik Maria lov til at vælge et par bonsai mere ud da hun snart har fødselsdag og så blev hun ellers sendt udenfor døren mens Camilla valgte en af dem til fødselsdagsgave.

 

(P.S. Efter Marias fødselsdag røber vi hvilken forhandler det er, da der lige står et par lidt større bonsai Maria håber at få penge til. )

 

 

 

14-06-07

Vi har været på indkøbstur hos Poul Erik (NR Koi):

Vi skulle have en ny vimpel til flagstangen. Samtidig var vi løbet tør for propolis kosttilskud, ville gerne købe ren spirulina for at prøve selv at lave et blandingsforhold til tilskudsfoder (mere herom en anden dag), og så Hikari Hi Growth for at give dem et godt vækstgrundlag i den korte periode hvor der er mulighed for det. Det blev dog i stedet til Dainichi Growth+ da PE var løbet tør for Hikari, så nu giver vi det en chance da det jo er absolut på højde med det Hikari.

 

 

Grim grim oplevelse med Zoe:

Vi har gennem et lille stykke tid bemærket at vores Tancho Showa Zoe havde fået mere og mere udstående øjne (pop-eye).

Vi har haft skrabet uden at finde parasitter, vi har testet vandet og alle parametre er i orden og vi har BioUv på så bakterietrykket skulle også være i orden, også fordi vi ikke bare høvler foder i dammen så filteret skulle kunne følge med. Og der er heller ikke andre i dammen der har problemer. Men et eller andet bakterielt problem havde hun jo siden hun reagerede.

Derfor besluttede vi (efter samråd med vores dyrlæge for ellers må man jo ikke;-) ) at give hende et skud penicillin. Men hun reagerede ikke godt da hun kom i bedøvelseskarret. Hun begyndte at bløde fra gællerne og det er altså en rigtig ubehagelig oplevelse. Nu har vi heldigvis oplevet det før (da vi i efteråret 2005 havde behov for at bedøve hende hvor det samme skete), så vi tog det ”rimelig” roligt. Oppe fik hun sit skud, fik dryppet sine øje med Clear Vis øjendråber fra Dai Suke og kom i dammen igen og svømmede fint rundt. Men, anden gang vi havde hende oppe til samme tur gik det galt.

Denne gang havde vi valgt kun at bedøve hende ganske mildt set i lyset af hendes reaktion forrige gang. Men hun reagerede om end endnu dårligere på bedøvelsen, blødte også efter hun var kommet retur i opvågningskaret, og denne gang var det med smårester af gællelameller! Hun var ikke til at få til at vågne ordentligt selv med massiv iltning i karret og først efter et par timer svømmede hun langsomt rundt i dammen og vi kunne se hun havde det skidt.

Dagen efter var hun dog oppe at spise men hun er stadig ikke på toppen selv efter et par dage. Vi er derfor overbevist om at koi’er ligesom mennesker kan være overfølsomme overfor visse ting, for det er tydeligt at det er bedøvelsen hun ikke kan tåle. Hun bløder f.eks ikke når hun blot bliver nettet til kar eller til et saltbad, men kun de gange hvor hun har været udsat for benzocain (som ellers er det mildeste produkt på markedet).

 

Konklusionen må derfor være at vi er nødt til at håndtere hende anderledes og undgå bedøvelse, men det er skisme svært med et ordentligt muskelbundt der skal holdes i ro, men for hendes skyld tør vi ikke andet fremover.

 

Nedenunder er billeder af Zoe, fra sidste år og nu hvor det er blevet lidt bedre igen men man kan stadig se at øjnene er noget udstående.

 

Zoe 2006

Zoe 2007

 

10-06-07

Så er vi tilbage igen efter over 1 måneds ufrivillig pause. Først røg bundkortet på den gamle pc hvor ”Tossehuset” lå, dernæst gik der ged i backuppen, og sidst men ikke mindst skulle vi have installerer en gammel version af frontpage på en ny pc, og når nu vi var nede var det på tide at flytte det hele over på www.one.com

Men, nu skulle skidtet virke så her er lige et opsamlingsheat på hvad vi har lavet siden sidst.

 

Siden sidst har vi:

 

Behandlet dammen mod parasitangreb:

Og vi har igen valgt IKKE at bypasse filteret, selvom det på det sidste oveni købet har været skrevet nyhedsbreve om emnet og om hvornår man bør og ikke bør bypasse sit filter.

 

Men os bekendt når man søger i bøger og på internettet, er det altså kun Costia der lever i så kort tid som op til den famøse time. Gill-fluke kan f.eks klare sig i 6-8 timer, skin fluke i 48 timer, white spot sværmere i op til 48 timer og Trichodina kan klare sig totalt uden vært hvis det endelig skulle være. Og sidst men ikke mindst så er costia i stand til at danne indkapslede cyster der kan ligge længe i din dam før de frigives.

 

Og hvad angår ”de nye filter” såsom vores eget Nexus, ja så talte vi med Jasper  Kujiper da han var i Danmark omkring Nexus’en og når han anbefaler IKKE at bypasse filteret, på nær når der bruges flubenol, holder vi os til hans råd, da det trods alt er dem der har udviklet filteret og må vide hvordan det bedst fungerer. Sidst men ikke mindst har Peter Waddington, alias Waddy på Infiltration svaret omkring, om man skal bypasse eller ej, at  Infiltration (som har en del Nexus filtre) ALDRIG bypasser deres filtre og det gør japanerne heller ikke (men det synes vi nu er en anden sag da de bruger  måtter). Så set i lyset af hvad Allan Coogan skrev i KoiKarps sidste nummer, hvad Jasper har fortalt os og hvad Waddy har kommenteret på spørgsmålet, så holder vi os indtil andet er bevist til de koi-guruer vi har stor respekt for og som har utallige års erfaring bag deres udtalelser.

 

Tilsat zinkoxid til dammen:

Vi har også vi tilsat zinkoxid da vi efterhånden havde fået så mange alger at vores stør var generet af dem. Og det er noget pudsigt noget med de alger, for vi har om nogen en overdækning der giver dem skygge hele dage og som kun tages af om aftenen, så der burde ikke være så meget som der var. Der tales jo tit om at godt vand og god overdækning ikke skulle give alger og vores fosfor indhold i vandet er så lavt at det ikke var målbart. Men vi måtte altså på den igen

Det blev tilsat i dosis 3 gram til 1000 liter. Koi’erne hverken trykkede sig eller var generet da produktet blev tilsat og heller ikke efterfølgende. Men i år var vi ekstra opmærksomme på hvordan koi’erne efterfølgende reagerede på zinkoxid der jo lægger sig som uv-blokker på siderne og i bunden af dammen. Vi har derfor haft en teori om at det samme gjaldt deres slimlag og det var derfor farverne evt. blev blegere sidste år. Og vi tror det er rigtigt, for da vi holdt øje med dem i år kunne vi se en forskel i løbet af et par dage, dvs. en lidt mattere farve. Spørgsmålet er så bare om zinkoxiden i virkeligheden virker som uv-blokker sådan som den bruges i solcreme så vi i tilgift får koi’er der ikke påvirkes så slemt at den skarpe sol, som f.eks. meget lyse fisk som eks. Tancho Kohaku godt kan være ude for. Det vil vi lige holde øje med for det kunne da være rart at der var en positiv tilgift til kemikaliebrugen.

 

Sat vores karantænefisk i dammen

Vores karantænefisk er sat i dammen. Vi valgte at køre varme i dammen for at hæve den til temperaturen i vores indendørskar, da vi har svært ved at sænke denne (vi holder en pæn varme på 21-23 grader da det er indendørs) og det kan være et problem i sen-foråret når man gerne vil have sine fisk ud! Men med udsigt til godt vejr over et par dage lykkedes det og vores matsuba, kuchibeni kohaku, Showa  og 2 små kohakuer og Ai-Goromo fra sidste år blev sat ud. Det gav godt nok fest i dammen med de nye og det er sjovt at se hvordan de nysgerrigt bliver modtaget og efterfølgende selv holder sig til en ”sikker gammel fisk” i dammen.

 

Fået vores fisk hjem fra koisan til at gå i karantæne

Vi har været nede hos Thomas & Louise (Koisan) og hente vores små showa’er hjem. Og de var absolut ikke bleget dårligere. De går nu i vores karantænekar og hygger sig og kan få lov til at guffe løs til næste år hvor vi regner med at de skal ud i den nye dam. For der skal jo være noget at stå imod med når man skal op imod f.eks Perle for at få madJ

Vi gang med at teste impermax for at se om den holder distancen, men det er vi ikke færdige med så mere herom senere når vi er færdige

 

06-05-07

I dag var vi lige et smut forbi Jagro, da vi manglede et par skåle til vores hjemmelavede bonsai, og så måske lige købe en enkelt bonsai til vores kommende bonsai-bjerg. Så mens Bo og Patrick snakkede dam teknik osv, (det er altid hyggeligt at have nogle at nørde lidt med), kiggede Maria på "skåle". Bo og Patrick må have snakket lidt for længe for dagens indkøb endte med kun en skål og 5 nye bonsai. Nemlig en Acer, Elm, Lærk, Ginkgo biloba & Azalea

Dsværre kan vi ikke komme til deres bonsai kursus den 13-maj, så vi må bare gå i krig, og håbe at vi kan komme næste gang.

Acer

60 cm.

Elm

50 cm.

Lærk

65 cm.

Ginko biloba

50 cm.

Azalea

40 cm.

 

 

 

04-05-07

I går var vi i Bilka for at købe swimmingpool på 17.000 liter, som koi’erne skal være i, mens dammen bygges om. Det betyder at de kan få alt deres vand med og at vi samtidig kan tilsætte lidt i poolen mens de går der. Når dammen så er færdig skal de kun udsættes for et 30-40 % vandskifte på éen gang i forhold til hvis de kun fik deres egne 10.000 liter med.

En lidt større kasse end de Easy-pool's vi normalt køber

Sådan skulle det gerne ende

 

 

Hvad angår selve dammen står vi lige nu lidt i stampe.

                                                                                                              

Vi har i det sidste halve år arbejdet ud fra den idé at det skulle være Polyurea dammen skulle ”beklædes med”. Det er fordi vi via Patrick’s arbejde fik kontakt med firmaet Dominator, som arbejder med polyurea til industriel brug. Og på Patricks arbejde har de en kæmpe swimmingpool der benyttes som branddam som trængte til ny coating. I den forbindelse var ejeren Leif ude og afgive tilbud og Patrick snakkede med ham om hvad det ville koste at lave vores dam. Her fik han en pris på ca. 300,00 pr. m2 hvilket vi synes var billigt i forhold til glasfiber, specielt pga. polyurea’s mange fremragende kvaliteter. Men, så sker der det, at Dominator videregiver opgaven til Nordrep.

 

Vi bliver derfor i stedet kontaktet af ejeren Eigil, som skal finde en dato for hvornår han er på øen og kan kikke forbi. Men efterfølgende hører vi ikke fra ham længe og da han endelig ringer er prisen det dobbelte af den oprindelige pris, nemlig 600,00. Vi fik dog et tilbud på kr. 500,00 hvis vi selv ville prime inden polyurea blev påført. Vi kontakter derfor Leif fra Dominator som desværre ikke længere har tid til at lave koi-damme, samt også fastholder at prisen ikke længere kan holdes på kr. 300,00, da ”de er blevet klogere”. Indtil nu er kun få danske damme herhjemme i Danmark beklædt med polyurea, og de damme vi har kendskab til, har ikke været helt uden problemer. Derfor er prisen for høj i forhold til den erfaring og referenceramme Nordrep indtil videre besidder, til at vi tør vælge den løsning lige nu . Samtidig føler vi at den danske koi-verden bliver taget der hvor vi er højest når vi plukker jordbær ;-) mht. pris (i forhold til den oprindelige og den nuværende som nu ligger lige under glasfiberprisen), sådan  lidt á la ”ups, de koi-tosser er da villige til at give meget mere end den oprindelig tænkte pris for produktet, vi giver lige prisen et nøk opad”. Men ret skal dog være ret, det er klart at m2 prisen vil være lidt dyrere når det er forholdsvis små arealer der skal laves, da det tager tid at stille udstyret op, rense osv osv. (og det arbejde er det samme uanset om der skal lavet 50 m2 eller 500 m2), men så kunne man lave et ”start gebyr”. Derudover kræver det også en lidt anden kemi når produktet skal være "fish-safe", men en fordobling af prisen  holder ikke, vi ved godt hvad udstyret koster i indkøbspris.

 

Derfor står vi lige nu lidt i stampe mht. hvad vi gør og har følgende muligheder:

 

Vi kan vælge at få lavet dammen i glasfiber. Det er et gammel og velkendt produkt der bruges med succes så vi ved hvad vi har at gøre med. Eneste ulempe er at det er en langsommelig og besværlig proces og tillige er produktet er så giftigt at det skal stå og afgasse før fiskene kan komme i.

 

Vi kan prøve SIBO’s smørbare gummi Impermax, som er baseret på polyurethane som ligger meget op af polyurea i kemi og funktion. Det har også drikkevands-certifikat og skulle derfor også kunne huse fiskene umiddelbart efter. Det skulle være nemt selv at påføre, vi har da tænkt os at købe en liter og lige lave en test inden vi evt. vælger den løsning.

 

Vi kan smide en gummidug i og vente på hvad erfaringerne bliver mht. Polyurea eller Impermax og så vælge hvad der nu bliver bedst om et par år. Eneste irriterende er så at gå og se på en gummidug som vi havde regnet med at slippe af med, for det er altså ikke det bedste i en koi-dam, da folder giver grobund for slam der øger bakterietrykket i dammen Men til vores fordel vil der ikke være folder undervejs, kun i hjørnerne da der vil være støbt kant hele vejen rundt. Og vi kender tilfældigvis en vestjysk koi-tosse der er eminent til de kanter, så hun vil nok blive bestilt til jobbet hvis det bliver den mulighedJ

 

Mere om polyurea og polyurethane på www.elastomer.com

Merel om polyurea på Koivet

Mere om SIBO’s Impermax

 

24-04-07

Vi har valgt at spraye Eris’ begyndende sår med Kusuri’s Anti Bacterial Ulcer Wound Penetrating Spray tilsat et skvæt propolis (kunne de for f….. ikke have valgt et lettere navn!). Dette for at sikre at rødmen ikke blev værre og der gik hul (det er jo en af vores yndlinge). Produktet er ret nemt at benytte, det kræver blot at du har mulighed for at holde din koi ”oven vande” til du har duppet området tørt med eksempelvis køkkenrulle og så kan holde koi’en ”oven vande” i 10 sekunder efter du har sprayet produktet på, så det får lov til at trænge ind og gøre sin gavnlige virkning.

Det at holde koi’en fast kan i øvrigt godt være et problem, for basser på 50cm+ kan virkelig være rene muskelbundter, så selvom der bruges mange kræfter kan det være svært at holde en koi op imod en side i baljen. I stedet er det nemmere at holde koi’en ”som japanerne gør” dvs. den ene hånd bag brystfinnerne og den anden så den støtter halen. På den måde er koi’en roligere (den kan dog stadig slå krumspring som du kan se på det billede vi har taget, men du har mere styr over dens bevægelser).

Det giver den anden person mulighed for at arbejde hurtigt og effektivt uden at skulle bedøve. Metoden kræver selvfølgelig at man er 2 til at behandle, men vi er heldigvis lige tossede med de ”kære kræ” så det er ikke noget problemJ

 

 

22-04-07

Her i det gode vejr, hoppede og sprang koi’erne i dammen, så hvis man ikke vidste bedre skulle man tro de var ramt af massiv forårskådhed. Men, vi ved godt at det ikke er det gode vejr der driver dem, men efter al sandsynlighed fluke.

Det forbistrede kræ af en parasit har kroge den hægter sig fast med og irriterer dermed hurtigt fisken så voldsomt at den gnubber og springer for at slippe af med bæstet og ubehaget den medbringer.

Og der var jackpot i stor stil i det ene skrab vi tog. Massiv invasion af skin-fluke, hvor man kunne se den voksne fluke med en lille ny parasit indeni - klamt bæst.

Se filmen ved 100 gange forstørrelse her og filmen ved 400 gange forstørrelse her. 

 

Vi måtte i gemmerne og finde Flubenol frem så vi kunne få gang i en hurtig behandling inden der kom sår på koi’erne. Den opskrift på Flubenol vi benytter er fra Peter Waddington via Koikichi’s Forum. Her er forholdet 1gram flubenol til 400 liter (2,5g pr. 1000 liter) som mikses i varmt vand. Vi har dog valgt at bruge Duncan Griffith’s forslag om at benytte ethanol/acetone til at opløse produktet i, da vi ikke synes det opløses godt nok i det varme vand. Bruger du ehtanol/acetone, er forholdet ca. 1 ml til 1 gram flubenol. Blandingen hældes forsigtigt i ved vandudløbet.

 

Selvom Flubenol også er et organfosfat ligesom Supaverm skulle det være mere skånsomt mod koi’erne (en ulempe ved Supaverm kan være gælleskader hvor koi’erne konstant søger vandoverfladen og gisper). En fordel ved Flubenol i forhold til Supaverm er også at det skulle være mere skånsomt mod din filtermasse og at du ikke behøver et helt så kraftigt vandskifte som med Supaverm (dermed ikke sagt at du ikke skal gøre det, for vandskifte skader aldrig).

 

Her er i øvrigt et billede af hvordan vi optager film i mikroskopet på en hurtig og nem måde  – lidt Ole opfinderagtigt måske, men dovenskab kan føre til mange gode idéerJ

 

 

20-04-07

Ved sæsonstart for nylig, syntes vi nok at slimlaget var lidt for tykt på nogle af koi’erne. Specielt vores Tancho’er og vores Shiro Utsuri Eris reagerede med at vise deres blodkar. Vi var derfor godt klar over at de var lettere stressede.

Men, vi troede at det var reaktionen på en lang vinter uden mad men med en vis aktivitet i dammen fordi vinteren har været mild og vi har kørt med lidt varme i dammen. Vi valgte derfor at se tiden an og ”glemte” et par dage at kikke efter i dammen. Resultatet var en rødme 2 steder på vores Shiro Eris på kanten til at danne sår!

Vi behøvede faktisk dårligt at checke for Costia via skrab men gjorde det alligevel fordi vi ikke vil behandle mod det forkerte. Men, det var ganske vist, Costia var der, om end meget få. Men da det var nok til at stresse de mest sarte fisk valgte vi at behandle med Kalium Permanganat (1,5gr pr. 1000 liter).

 

Når vi behandler i dammen behandler vi også filteret efter devisen ”hvad der er i dammen er også til stede i filteret. For selvom du behandler dit filter og derved slår en del af biomassen ihjel, så er et godt filter oppe at køre igen lynende hurtigt, hvis du bare formår at holde lidt igen på fodringen i en kort periode efter behandlingen.

 

Dette er i øvrigt også beskrevet i bladet Koi-Carp May 2007 s 16, hvor Malcom Green (over 20 års erfaring med vandkvalitet og stifter af Koi Water Garden) ridser basisregler op for medicinering og blandet andet skriver:  ”never switch off the filter pump or attempt so separate the filter system when treating the pond”.

Man kan dog godt vælge at bypasse filteret under behandling, for at skåne biomassen. Så skal man blot være opmærksom på at man efter al sandsynlighed er nødt til at gentage behandlingen med Kalium Permanganat igen, fordi parasitterne netop har mulighed for at putte sig i filteret og gøre skade igen bagefter. Men da Kalium Permanganat er et kraftigt oxiderende stof, vil vi gerne undgå at stresse vores koi’er ved at skulle behandle mere end højst nødvendigt og derfor behandler vi altså filteret med og fodrer lidt mindre efterfølgende.

 

P.S. Pøj pøj til de danske koitosser som deltager i det tyske koi-show Interkoi i denne weekend.

 

19-04-07

Vi er nu så langt i planlægningen at vi har været ude og købe filter til streng nummer 2 i den nye dam. Det blev – måske ikke overraskende – et nexus 200 til at køre ved siden af streng 1 som skal trækkes af vores oprindelige nexus 300. Nexus er bare et ”totalt i orden filter” for nørder, man kan tydeligt følge sin filtermasse og se ”hvordan den har det” og f.eks reagerer på behandling af dammen.

Hertil kommer så at vi kun har haft gode erfaringer med nexus, den renser bare vand så det står efter, og selvom vores nye dam havner på en 30-35.000 liter og  en Nexus300 skulle kunne klare 34.000 liter og en 200 skulle kunne klare 18.000 , ja så er det måske nok lidt luksus, men man kan dårligt få for meget filtrering af vandet. Samtidig kommer vi op på et total flow på ca. 23.000 liter i timen

Der skal naturligvis være en sieve foran hver filter streng, EA arbejder på en ny pond sieve og Patrick har efter samtaler med Mogens i SuperKoi (der nu har agenturet på Nexus) også talt med Jasper Kuiijper (fra EA) der er en af de helt store filter-nørder så vi håber på at den bliver klar til vi bygger ud. Ellers er det lige før den er værd at vente på, for når de der nexus nørder stikker hovederne sammen og beslutter sig for at udvikle et produkt så bliver det som regel knaldgodt, så vi må se…

 

Vi måtte lige have en pose chips til at optimerer begge filtre med, den ene halvdel er allerede kommet i PP bad, for at få dem mere modtagelige for biomassen.

 

I øvrigt kommer Jasper til Superkoi den 28 og 29 april, (check selv tiderne) så en af dagene kommer vi helt sikkert også.

Vores nye trailer, er som skabt til Nexus transport (ikk, hr. trukfører ;-))

Det her kan kun blive en "win-win situation"

En pose chips

tæt på

Kalium Permanganat bad

 

 

Det blev også til et par nye pumper, som Han-Tossen lige skal lave nogle flow og strømforbrug test på, for at se om de kan yde den mængde der skal til.

Men det vender vi tilbage til når der er blevet nørdet lidt mere.

 

 

18-04-07

Vores lille sanke fra Toshio Sakai (Matsunoske) har flere gange haft problemer med sin mund. Pludselig er den ikke i stand til at lukke munden men svømmer rundt med hele kyssetøjet ude. Da vi første gang så det troede vi at det var permanent, men pludselig dagen efter var problemet væk igen.. Efter et stykke tid så vi så det samme fænomen igen, men her så vi det umiddelbart efter fodring og prøvede derfor at smide lidt ekstra foder i karret. Da den havde spist lidt igen, kunne den igen lukke munden. Vi har læst om fænomenet  i ”Koi” Issue102 December 2006 s. 81. Her beskriver Bernice Brewster (en af  UK’s førende eksperter indenfor fiskesundhed) problemet som hun mener skyldes muskulær eller en neurologisk lidelse hos koi’en . Det problem hun beskriver er permanent, så vi frygter det værste for vores lille sanke en dag. Har du derfor erfaring med lignende hører vi gerne fra dig.

 

 

12-04-07

Det er vist ikke nogen hemmelighed at Maria har en forkærlighed for Showa (skarpt efterfulgt af Shiro). Og et par af ønskerne for showa var en inazuma og yondan. Der var derfor stor glæde i huset da Thomas Bohsen (KoiSan) kunne fortælle at de begge var i hus og så i et hug (Maria’s arme er ikke kommet ned endnu), og så er de endda kun købt ud fra billede, så det bliver spændende at se dem ”live”.  Her et par billeder af dem. De ser ikke ud af noget specielt nu, men de lover godt: flot skindkvalitet, blød beni og det sorte der er, ser også lovende ud.

Sakai 4step showa 22cm

Sakai inazuma showa 23cm

 

05-04-07

Vi var en tur forbi Jagro det endte med 3 følgende bonsai/potensai…og så må vi vist se at komme på det bonsai-kursus i år så vi lærer at holde dem ordentligt, for vi har planer om at købe et par stykker mere til et bonsai-bjerg vi påtænker at lave når vi graver ud (mere herom senere).

 

 

På vejen hjem slog vi et smut forbi SuperKoi. Vi skulle have trædebregner til vores kommende ”bonsai-bjerg” og da der skal bruges en del er det tiden at købe nu så vi kan dele planterne og de har hele sommeren til at danne nyt rodnet i.

 

 

Mens vi kikkede på bregner så vi en nye ”dille” der er kommet i handelen for koi-tosser – eller rettere deres fisk – en koi-foder-bold. Hmm…tænkte Maria…maden står derinde og snadrer når det bliver vådt og så vil det ikke ud. Men, det er der faktisk tænkt over og da vi så den i aktion var der ingen tvivl om at koi’erne udmærket vidste hvad de skulle og knoklede efter den. Vi købte derfor en ”lege-bold”. Ikke fordi vi har tænkt os at droppe håndfodringen for det er jo sådan vi kan checke om alle vores fisk er raske og sunde og har den ekstra nærkontakt med dem, men fordi koi-bolden er et godt supplement til de vandhyacinter som vi smider i om sommeren for at give dem lidt ekstra aktivitet når vi nu holder vores koi’er i et så kunstigt miljø i  forhold til deres natur.

Se en lille film af bolden   her (1,5 MB 20sec.)

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©