www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 12

16-12-07:

Vores Shiro Utsuri Eris fra Omosako Koi Farm deltog og vandt prisen ”judges award” med 2 af 3 koidommeres stemmer ved Dansk Koi Show 2007. Specielt glad er Maria jo for den award da det er dommerens frie valg blandt alle koi’er og specielt da det er Kate McGill der som den ene af de to dommere valgte Eris som hendes yndling/favorit. Kate McGill er en utrolig dygtig dommer og har bl.a også dømt ved All Japan. Man kan ofte læse artikler af hende i de forskellige koi-blade.

Og så er det da lidt fedt, at der på gaven til dommerne som tak for at dømme, er afbilledet en koi…som ved nærmere eftersyn er deres yndling og altså i Kate’s og Luiz’ tilfælde ErisJ

Det skal nævnes at det er Bente (Vestkoi) der på dygtig vis har kastet sig over graveringerne. Flot arbejde Bente, men vi er jo nok også lidt forudintagede (for god ordens skyld skal siges at det ikke var os men Martin Sj der har taget beslutningen om at deres favoritfisk selvfølgelig skulle foreviges på deres vase).

Der kan læses meget mere og selve præmieoverrækkelsen hos bla. Jacob M og KoiSan

 

De meget flotte vaser til dommerne

og vores egen.

 

 

28-11-07:

Vores Tancho Sanke Loke”taber” spotten

Da vi flyttede vores fisk over i den nye dam, kunne vi se at vores Tancho Sanke er begyndt at miste spotten. Det er drønærgerligt, men det viser blot hvor ustabile tanchoer kan være og at det ikke er nogen garanti at købe en fisk over 40 cm for at sikre at den ikke mister farven. Vi går nu og nulrer lidt på om han skal videre til en anden dam næste år eller blive hos os. Det er klart at vi gerne vil have en anden for det er jo netop spotten der er vigtig på en tancho, men samtidig har vi jo et specielt forhold til ham, så den er lidt sværere at træffe beslutning på end nogen af de andre hvor følelserne er køligereJ

Her lidt billeder af den triste udvikling.

 

110606

160706

Aug. 2007

 

09-11-07

Sidste uge da Lars (Edo Koi) sendte nyhedsbrev hjem fra Japan, tabte Maria omgående sit hjerte til Dainichi Showaen lige midt i billedet, og der var ikke noget at gøre (og Lars var da heller ikke i tvivl om hvilken en det var Maria havde tabt sit hjerte til). Så af sted med bud om deal og penge, og så er det bare at glæde sig til den kommer til landet, hvor vi kan se den live og den kan skabe glæde i vores dam i mange år fremover. Her er det billede der ”væltede” Maria, det er koi'en nederst i billedet i midten, med den sorte næse og den røde prik lige over. Camilla har givet den navnet Akela.

Foto: Edokoi

 

06-11-07

Endelig kom vi et stort skridt videre. Alle koier er nu tilbage i den nye dam, men der mangler dog en del før vi kan sige at vi er færdige.

Samtidig er det absolut ikke det rigtige tidspunkt at færdigøre en ny dam, det er et kapløb med kulden og gasmåleren.

 

Efter at have fyldt 6.000 liter frisk vand i dammen, var det tid til at få varmet det op til samme temperatur som koihotellet, som kørte med 13 grader konstant.

Til dette formål lavede vi (Patrick) et simpelt brændefyr ved hjælp af to tønder, en lille tønde monteret inden i den store, og så var det bare at fyre op med alt brændbart, f. eks giver et par gamle klap stole 1 grad og en europapalle ca. 1,5 grad. Så efter et par timer var de 6.000 liter varmet op til 13 grader.

 

 

 

Det skal lige siges at tilgangsrøret (th) går helt ned i bunden, og afgangen er i toppen.

For at undgå at indersiden brænder af (den er behandlet med en eller anden form for lak) har der været flow på inden der blev tændt op og pumpen blev først slukket når alt var brændt ud. Men den bliver skåret op for at set om teorien holder. 

 

Mens vi ventede på at vandet skulle blive varmt nok blev bunddrænsrørene limet ,det lykkedes med kun 3 stk. 45 graders bøjninger pr. streng, og de 6 returløb blev også lavet færdig.

Herefter var det ”bare” at pumpe næste alt vandet fra koihotellet over i dammen og få flyttet fiskene.

Filteret blev også flyttet midlertidigt over til dammen, indtil filterhuset bliver færdigt, vi holder 13 grader de næste par dage, og begynder så at sænke langsomt til 10 grader.

 

Her er lidt billeder fra i søndags, samt lidt aftenbilleder fra i dag hvor det har regnet i lårfede stråler

 

 

02-11-07

Så blev vi færdige med at mure op og sidste lørdag kom dagen så hvor der kom dug i. Vi endte med at vælge dugen frem for glasfiber, polyurea, impermax og lignende da vi indtil nu ikke har kunne finde nogle fordele ved de produkter frem for dugen. Ingen af dem yder vores koi’er et bedre miljø at leve i, og da det er det vigtigste for os gad vi ikke smide unødige penge efter andre løsninger. Det skal lige siges at det er fordi vi har en retangulær dam og der derfor ikke vil komme folder i dugen at den er at sammenligne ”up front” med de andre produkter. Havde vi ikke muret op bagved og havde så lige kanter så intet slam vil sætte sig, havde vi valgt en af de andre løsninger. Som alle sikkert ved var vi ret hooked på polyurea men det levede endnu ikke op til kravene. På den måde dammen er lavet bagved dugen, er vi klar til hvad fremtiden bringer, og er der et materiale der bliver en dag bliver ekstra godt, ja så hiver vi bare dugen op og coater den bagvedliggende mur med det.

Da dugen skulle foldes ud og gøres klar, havde vi ikke plads i haven, derfor måtte vi en tur op på kommunens græsplæne for at gøre dette. Tilbage igen var folieministeren Birgitte W og hendes mand Erik kommet til. Sammen med Patrick, Maria’s Far, og Wilhelm fik de dugen bakset på plads og gik så i gang med at rette folder ud. Senere kom Anita til og nåede da også lige at ryge på et hjørne inden vi sluttede dagen af.

Dagen efter var vi igen i gang, denne gang med hjælp fra Maria’s Far. Herefter har vi igen stået lidt stille grundet meget regnvejr for ikke at nævne at det efterhånden er fuldstændig nat inden man får fri fra arbejde så det er ret umuligt at rette en sort dug til!

Så er vi klar til folie

10x9 meter

Alle mand m/k i fuld firspring

Bunddrænene skal limes

Alle mand m/k giver gode råd ;-))

TAK FOR HJÆLPEN

 

Birgitte og Erik havde deres 3 hunde med, og man skulle tro at de havde boet her altid, Sascha nød selskabet og alle hundene hyggede sig, Baba fandt hurtigt husets bedste plads, og fik nådigst lov til at låne den af Sascha .

 

Planen er nu at få flyttet koi'erne i denne weekend, der skal bare lige limes lidt rør og laves de sidste returgennemføringer, men meget mere om det senere ;-)

 

 

12-10-07

Vi har fået gravet ud til ny dam. Det tog en hel dag og først da det blev mørkt og de ikke længere kunne se noget, måtte de holde inde. Årsagen til at det tog så lang tid var at vi ikke havde plads til en kæmpe gravemaskine på området. Derfor måtte vi have fat i en der kunne køre omkring hullet og bakke ud efterhånden som han gravede, da plateauet ikke er så stort og der er skråning til den ene side, hæk og hegn på to sider og hus på den sidste. Jorden skulle samtidig køres væk derfra i motorbør, og ned i køkkenhaven, så det var noget omstændigt. Nå ja, og så var der lige en pause midt på dagen, hvor Maria tænkte, hvor pokker er de henne? Men de var såmænd lige ovre hos naboen der selv have lejet en lille minigraver og var kørt i sit eget hul!

 

Lige nu ligner haven noget der er løgn, men det skal jo v ære skidt før det bliver godt. Så mangler du lidt god lerjord, kan det hentes gratis.

 

Hvad angår resten af gravearbejdet har det været hårdt. vi er altså nødt til at have et rimelig nøjagtigt hul, da vi jo støber bund og murer kanter op. Så derfor har der været meget jord der skulle væk med håndkraft og ingen til at gøre det udover Patrick. Heldigvis fik vi hjælp af en af Patrick’s kolleger som troligt gravede side om side med Patrick 3 dage i træk. Tusind tak Thomas for din hjælp og moralske støtte når det så sort ud i hulletJ (Lisbeth, det er ikke vores skyld hvis Thomas begynder at grave ud til en koidam, han stak selv hånden ned til koibasserne og blev måske lidt hooked, da de kom og spiste af hånden J)

 

Nu begynder det så småt at ligne noget og ikke bare et hul, selvom vi ind imellem har stået stille grundet den voldsomme regn. Fundamentet til lecamuren er støbt, og bunddrænene er lagt, alle bunddræns rør bliver lavet i pvc trykrør der bliver limet.

 

Herunder er lidt billeder af forløbet. Vi vil når der bliver lidt mere tid gå lidt mere i dybden med vores udvidelse.

 

 

 

Vi regner med at ende på ca. 30.000 liter.

 

02-09-07

I dag har vi flyttet vores fisk over i det midlertidige koi-hotel. Samtidig tog vi de årlige billeder - nogle af dem skal samtidig bruges til KoiShow 2007. Det er altid rart at kunne følge med i deres udvikling og sammenligne både vækst og billeder år for år. Nogle er vokset meget andre moderat, men ingen har dog stået helt stille i udviklingen, så det er jo tegn på de trives vældig godt i deres tossede hjem. Vi har lagt målene ind under "Fiskene", og vi vil også snarligst opdatere med billeder. Men, vi er lidt presset. Der bliver gravet ny dam i næste uge og det bliver lidt en sprint mod moder natur, for det ser ud til at efteråret i år ikke ser så mildt ud som det plejer, og vi har bare grundet skader ikke selv kunne komme i gang før. Men, det går nok, om ikke andet må vi rigge til på værkstedet hvis det går helt galt undervejs, men vi krydser fingre og håber på "medvind" hele vejen.

Vi skal også lige gøre opmærksom på at vores 4 hidtil offentlige webcam pt. ikke længere er tilgængelige da de bruges til ekstra overvågning og derfor er blevet passwordsbeskyttet så kun brugere med dette kan benytte dem. De vil senere blive sat i "offentligt mode" igen.

 

19-08-07

Pudsigt nok at vi lige skulle skrive om hejren og kalde den et bæst og kræ. For i morges efter lang tid fravær i vores have, landede den...lige midt på en af havedammens overdækninger! Maria troede simpelthen ikke sine egne øjne: Klokken var 8.15 og havedøren stod på vid gab da hun lige havde været ude i haven. Ud af øjenkrogen så hun inde i stuen at den let og elegant dalede ned fra himlen og vupti så stod den på det net der dækker vores dam. Hun skyndte sig derfor at vække Patrick & Camilla så de ikke senere skulle tro at det var løgn. Først da Patrick rakte ud gennem døren lettede den. vi tror nu ikke at det er den oprindelige dam der igen har tiltrukket den, men vores midlertidige koi-hotel den har set fra luften. Vi er derfor i seriøs tankeboks mht. hvad vi skal gøre for at beskytte vores fisk mens der laves dam, for da den snildt lander i træer er den 17.000 liters svimmingpool med dejlig runde kanter (som en god fed gren) ikke nogen hindring. Og det ville være lidt ærgerligt at lave en ny dam blot for at konstatere at der ikke er nogen fisk at putte i den!

Her et filmklip af denne helt utrolige hejre hvis ihærdighed man næsten må tage hatten af for.

 

18-08-07

Sidste uge flyttede vi vores to koromoer til koi-hotellet, som testfisk. Hvad vi ikke helt var klar over var at den ene åbenbart var en han og den anden en hun, for i torsdags havde de været i gang da vi stod op. Her er et filmklip af ”efterveerne”. Da de fleste æg var havnet i sieven, troede vi ikke at vi ville få noget yngel, men tog alligevel børsten og smed i palletanken. Og der kom da lidt. Det bliver sjovt at se om kommer noget ud af det, nu vi ved forældrene begge er koromoer.

 

Samtidig havde vi en hård weekend, da vi sagde farvel til Zizi og Trille (Skæg-agamerne). Vi har længe ikke været tilfreds med hvad vi kunne tilbyde hende. Vi valgte jo at prøve at købe Trille da det gik galt med den han vi købte som var helt psykopatisk så vi måtte aflevere den i ZooCity. Men selvom de gik på hver side af et plexiglas og kunne se hinanden synes vi ikke at Zizi virkede glad. Samtidig har Camilla siden Holger bed hende sidste sommer (hun holdt en sommerfugl til ham og han tog fejl af den og Camilla’s finger i sin iver) været nervøs for at have Zizi ude og for om hun evt. skulle bide. Og så er det altså dyrt at holde agamer, hvis de ikke kan tages ud som før (som eks. koster det lige så meget som karantænen i strøm til varmelamper mv. og så koster det eks. 1 kr. for en græshopppe og 4 kr. for en musepinky så det er ikke håndører da de spiser godt til). Anyway, de blev hentet i lørdags og selvom vi var forberedt så var det RIGTIG HÅRDT at sige farvel og frygtelig tomt efterfølgende.

 

Men…den tomhed varede nu ikke længe, for i stedet flyttede Amazonpapegøjen Andrea ind i mandags! Hendes historie er at hun var ejet af nogle naboer til Anita (Kleffel), som tog på ferie og ikke helt havde fået styr på pasningen af Andrea. Da hun havde stået på deres terasse i solen et par dage, valgte Anita at tage hende med hjem og passe hende til familien var tilbage. Forinden havde Anita skrevet et brev til dem omkring de forhold Andrea levede under. Naboerne kontaktede herefter Anita, de havde ingen interesse i at få Andrea tilbage da hun havde været en gave til deres 8-årige dreng for 5 år siden og han efterfølgende havde mistet interessen! Anita tænkte derefter på os da hun ikke selv havde plads og det kunne vi selvfølgelig ikke sige nej til, dyretosser som vi er.

Så Andrea flyttede altså ind og da det bur hun har levet i, i 5 år i vores øjne er alt for lille, så har vi været ude at investere i et rigtig stort papegøjebur som samtidig kan transporteres rundt på hjul.

Andrea har været tam før men var skræmt fra vid og sans da Anita tog hende til sig og passede hende. Men Anita har alligevel gjort et kæmpe forarbejde for os, for vi kan sagtens få lov til at nusse hende og klø hende og give hende jordnødder inde i buret, så hun skal nok ”blive vendt helt igen” og få tilliden tilbage, så hun kan komme ud.

Vi ved endnu ikke om det evt. senere bliver muligt at socialisere hende for hun har jo en stor menneskeprægning bag sig, så tiden må vise om hun bliver ”enegøje” eller hun kan få en mage med årene.

Lige nu nyder Camilla hende bare i fulde drag og synes at vi er jordens heldigste at få sådan en dejlig gøje forærende mod at give hende et godt hjemJ

 

Her et et billede af det gamle bur hun har boet i så længe (Det er Anita, der har tilført legetøj og grene af naturtræ, førhen var der kun et par plastikpinde) samt et billede af det nye ”gøje-hotel” J

 

Og så lidt billeder af en glad gøje …..

 

Samt en lille film klik HER

 

Nåja, og så lige en update på hejresituationen. Som de trofaste læsere sikkert ved har vi gennem årene kæmpet bravt med bæstet hvilket resulterede i vores ”nuværende fort”. Og det har også holdt den…på afstand. For forleden så vi den igen ved søen ca. 50 meter fra os i gang med at mæske sig i fisk. Vi kunne oven i købet hente kameraet og filme kræet. Så ville vi tage et par billeder af når den fløj, men bæstet er så menneskevant at da Maria og Camilla gik mod den rørte den sig ikke ud af flækken før de var så tæt på at de næsten kunne se den ned i halsen! Det er s.. skræmmende og vi er derfor helt sikre på at vi gør det rigtige ved også at overdække en ny dam, for den er fuldstændig ligeglad med hunde og mennesker (der bor nogen lige ved siden af søen). Da vi endelig kom for tæt på fløj den blot op i træet ved siden af søen og ventede på at vi bakkede lidt hvorefter den pænt landede igen!

 

 

05-08-07

I dag blev den ene af vores to nye Cetus siever koblet endeligt til koihotellet, de sidste par dage har vi konstant blandet vand med dammen således at vi kan flytte koierne direkte over i hotellet uden større gene mht. vandkvalitet.

Men da poolen har stået stille i ca. 14 dage, er der kommet en del alger både svæv og så de lange.

Så det skal lige filtreres væk inden vi holder store flyttedag, der kommer INGEN kemikalier i poolen, i denne omgang.

 

Cetusen er forbundet via en 110 mm hævert, da Patrick er en kylling der ikke tør lave en gennemføring, da pool dugen skulle forstærkes for at kunne holde.

 

Men sådan et 110mm rør kunne være meget spændende for en nysgerrig koibasse så det blev til et meget alternativt bunddræn, en stup kloakrør med prop og nogle store huller som ikke bare lige stopper til af alger.

Det skulle lige monteres under vandet og da vandet ikke har subtropisk temperatur skulle hantossens NETTO-vaders lige afprøves.

 

Vi afslutter det hele med en lille film af Cetusen i auktion, og den er helt klart bedre end nogen anden sieve vi har set. Se filmen her.

 

Og så lige lidt billeder fra dagen, vi gør opmærksom på copyright loven, det er på ingen måde lovligt at bruge de følgende billeder, specielt ikke hvis de bruges på en måde hvor aktøren på billederne vil blive til grin

Man er vel med på moden - bemærk de sorte Crocs

Hvor faen er det sk... rør

Det skal nok blive godt

Koibasserne der snart skal flytte

Tjaaa, men det virker

 

 

 

26-07-07

Lige siden vores Showa Zazu og vores Soragoi ”Perle” blev købt som bittesmå, har de simpelthen altid været på nakken af hinanden. Perle går bevidst efter Zazu i samtlige madsituationer. På et tidspunkt da de var mindre prøvede vi i en periode at skille dem ad i 2 forskellige karantænekar. Og her var der ikke problemer med andre. Men igen da de blev sat sammen gik det ”galt”. Perle generer ham simpelthen, søger ham ud i madsituationer og så mundhugges de i ordets egentlig forstand. Det betyder at han ikke rigtig tager på i vægt selvom han da får noget at spise, så vi tror han bruger for meget krudt på at stresse frem for at søge og fordøje mad. Derfor har vi nu taget konsekvensen og givet ham bort til et sted hvor vi med garanti ved der vil blive passet godt på ham og kikket efter ham og det trøster os. Men han var jo en af vores ”baby’er”, købt som den første lillebitte Showa, så det er da trist. Her er en video af deres evindelige madkamp: Klik her (ca. 2mb )

 

Midt i det triste var der dog en god ting.: Camilla’s lille Shiro Utsuri, ”El Bandito” er nået over de magiske 10 cm. og han kan dermed komme med i Koi-Show, som Camilla længe har håbet på. Vi var dog lidt i tvivl, for han var godt nok lille da vi købte ham og fik også i starten specialfoder, men han har åbenbart taget godt fra sig, siden han er vokset til hele 12 cmJ

 

Forleden var vi i Esbjerg for at se på sæler, der er desværre ingen billeder fra dagen, Patrick havde husket begge vores kameraer, dog uden hukommelskort, gæt hvor meget ros det blev til ;-)

Inden vi kørte mod Sjælland måtte vi lige ind forbi Vestkoi og hilse på Jan og købe lidt pupper som vi var løbet tør for.

Maria var bogstaveligt ikke til at hive derfra, da han havde den dejligste lille Tancho Showa, til en yderst rimelig pris, set i forhold til kvaliteten. Så det er nok ikke sidste gang vi smutter til Esbjerg (der var også en afsindig charmerende kohaku og et par koromoer'er der godt kunne være kommet med hjem, men der er stop for begge typer i dammen nu for at få plads til andre).

 

Og før Sælariet var vi en tur i Daugbjerg Kalkgruber og Mønsted hvilket var en kæmpeoplevelse. Dagen efter kørte vi så op til Moler Museet og begav os af sted med pikhammeren til den nærmeste molergrav hvor man frit kan grave efter fossiler. Og efter ca. 10 sten som Camilla tilfældigt flækkede fandt hun en 55 millioner gammel fossil af en strømsild som hun fik lov til at tage med hjem. Vi andre…ja vi blev bare beskidte og fandt allerhøjst et bøvs af noget der engang var på vej til at blive en mineral da det gik galt Men alle stederne kan i øvrigt varmt anbefales hvis man har børn der er naturinteresseret og det var drønhyggeligt at vandre under jorden og at banke i sten sammen et par timerJ

Her lidt billeder fra Daugbjerg

 

 

Og lidt fra Mønsted

 

Så er det bare at begynde at hakke

54-55 mill gammel fisk

Sidst men ikke mindst, lidt fra Nykøbing Mors

 

 

 

23-07-07

Forleden da Patrick gik og hyggede sig med at rense filter, og som sædvanlig checker biomassen i kaldnessen , så ser det ud til at der er begyndt at ske nogen med de biochips, vi har suppleret op med. Så fluks ind under mikroskopet med en af dem, og der var næsten ingen tvivl, den var fyldt med epistylis, som vi i øvrigt aldrig selv har set ”live” før, men kun via billede fra en sønderjysk koitosse for nogle år siden.

 

Dette er fra biochippen

Biochippen zoomet ind

og Epistylis

 

 

Men da vi ikke var 100 % sikre og biochippen netop skulle være designet til noget andet liv end K1, så sendte vi via Superkoi et billede af sted til Jasper Kujiper fra EA. Og det var da nok en god idé at vi gjorde det, da vi ellers var klar til den store behandling i filteret (skulle vi så bypasse dammen imens )

 

For her er svaret:

“This vortecilla and would filter 10.000 times his own volume and would eat 5 micron particles each hour. Very good to have this because this is a natural filter. To answer your question this is not a parasite and not harmfull at all”
Regards,
Jasper

 

PS: Han var vist lidt hurtig på tastaturet, så han mente selvfølgelig vorticella og det er jo dejligt at have dem i filteret, da de som han skriver, er et naturligt filter der kan filtrere 10.000 gange sin egen størrelse og spiser  5/1000 mm partikler i timenJ

 

 

17-07-07

Da der lige har været endnu et kraftigt jordskælv i Japan, var vi lige forbi International Nishikigoi Promotion Center for at læse lidt mere, heldigvis ser det ikke ud til at nogle at opdrætterne er blevet ofre, ej heller deres faciliteter.

Samtidig har INPC en advarsel om immunisering af koi'er, bla. ved hjælp af opvarmning, den kan læses her.

UPDATE--- vi har nu oversat teksten

Vi er stik imod ”opvarmningsmetoden” mod KHV:

På det seneste har der været ukorrekte informationer i omløb vedrørende det, at KHV inficerede koi’er der har overlevet et angreb naturligt eller via opvarmningsmetoden er KHV frie og ikke vil inficere andre koi’er. Antallet af koi-elskere og forhandlere der tror på denne information er stigende, så jeg vil benytte lejligheden til at advare dig, og på samme tid forklare hvorfor vi konsekvent er modstandere af det.

I tilfælde af KHV, testes nogle koi’er PCR negative efter at have overlevet angreb på naturlig vis eller ved opvarmning, så derfor er der mulighed for at sådanne misforståelser kan opstå.

Imidlertid vil en tilsyneladende sund koi, der er testet PCR negativ forsætte med at have KHV.

Med andre ord vil en koi der er behandlet med ”varmemetoden” eller har overlevet på naturlig vis forsætte med at være smittebærer af virus’en. F.eks. viser eksperimenter, som FRA og andre lignende institutioner har udført, at KHV inficerede koi’er kan behandles med opvarmnings metoden til 32 grader, men tilstedeværelsen af KHV er blevet iidentificeret i samme koi’er, 14 måneder efter en sådan en behandling. Når og hvis sådanne koi’er bliver dårlige grundet stress eller andre årsager vil deres immunforsvar blive påvirket negativt og virus blive aktivt. I 2005 var der mistanke om tilfælde hvor KHV smittebærer koi’er var smittekilde og havde overført smitte gennem distribtion og flytning. En KHV smittebærer koi ser umiddelbart sund ud og viser ingen symptomer, så der er stor mulighed for at den er solgt, midlertidigt beholdt og udstillet på koi-shows, som kan være årsagen til at infektionen spredes. 

Endnu en gang vil jeg gerne sige, at det er en total misforståelse at KHV inficerede koi’er som er behandlet ved naturlig overlevelse eller opvarmnings metoden, vil komme sig fuldstændig og at sygdommen ikke vil spredes til andre koi’er. Vi ønsker at alle koi-elskere, forhandlere og klub-medlemmer som administrerer koi-shows skal være fuldstændig klar over dette faktum. En tilsyneladende sund KHV smittebærer koi kan blive årsagen til at infektion spredes, så vi ønsker at du er opmærksom på at undgå sådan en risiko. 

Hajime Isa, Niigata Regional Permanent Advisor,
All Japan Nishikigoi Promotion Association

 

 

12-07-07

Så kom Cetus endelig til landet, så afsted med traileren til Superkoi, for at hente vores to eksemplarer.

Det var en lidt "fed" fornemmelse at være de første til at se det sidste nye skrig inden for sieve, når nu man er "lidt" EA nørd.

Og der helt klart tale om nytænkning: selve indgangen er genial, vandet kommer direkte ind gennem et fleksibelt gummi rør som følger med selve svømmeren, så det store forkammer som man ser på f.esk. ultrasieve (både på 2 og den nye ver. 3) er væk og man slipper for at have luftsten liggende for at hjælpe prutterne over til selve sien.

Men mange flere detaljer når vi får monteret den første på Koi-Hotellet

Kasserne er som lavet til traileren

et kig ned til svømmeren

Svømmeren helt nede

og helt oppe

Sien passer perfekt, her slipper der ikke noget forbi

Dette kunne Storm P. ikke have lavet bedre ;-)

 

 

02-07-07

Så er vi gået i gang med at fylde vand i koi-hotellet, for en sikkerheds skyld fylder vi det helt op med alle 17.000 liter, så vi er helt sikre på at alle svejsninger holder, det ville sgu være ærgerligt at have flyttet alle koi'erne, og det så ikke holder.

Så de næste vandskift i dammen bliver med vand fra poolen, indtil vi har fået tømt 5-6.000 liter af.

Herefter skal vi så i gang med at blande vand og have sat det nye Nexus 200 til, sammen med den ene af de to Cetus siever vi har bestilt (de skulle være lige på trapperne).

Herunder ligger der 66 stk 50x50 fliser

Øhhh, er det nu vi skal samle stigen

Det er ikke meget vand der kommer ud af en ½" slange

5000 liter

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidlgere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©