www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 5

 

28-08-05

Vi har i dag haft vores Asagi oppe for at behandle mod lidt finneråd i halefinnen.

Vi valgte at bedøve så vi kunne se nærmere på skaden, og give os alle lidt mere ro.

Da vi fik fisken op og begyndte at tørre halefinnen for den videre behandling var det som om det yderste af finnen smuldrede væk.

 

Det ser ikke for godt ud.

Det yderste klippes rent.

og der renses med Brintoverilte og lukkes med Malakit og Propolis

 

så nu er vi på stikkerne (ikke kanyler, endnu), for den skade skal være helet op inden vinter.

 

22-08-05

Alle taler om vejret, nu vil vi også snakke med.

Patrick har fået nyt legetøj, en vejrstation der kan det hele incl. uploade til pc og hjemmeside, men nu skal der lige testes og installeres de næste par dage.

På tilbud i Bilka til en lille tusse.

Ærgeligt der ikke er en undervands føler med :-(

 

 

21-08-05

Efter endt karantæne har vi nu sat vores yamabuki ogon og vores orenji matsuba i dammen og det bliver afgjort de sidste fisk der kommer i dammen for i år inden det bliver for koldt. Og de var glade for at blive sat fri for det er klart at det er rarere at svømme 4 meter af gangen end at svømme 1,2 meter i karantænekarret når man nu er 2 banditter der vil opleve verdenJ

 

Det er også rart at se dem svømme rundt, altså lige bortset fra at vores vand er pludselig blevet ret brunt og grumset, det ligner svæv i det! Kan det mon være virkningen af SK 60 der nu aftager? (som vi i øvrigt ikke fortryder at vi har brugt).

Der er endnu ikke nogle trådalger, men der er begyndt at komme et lettere slimet brunt alge lag på siderne, som meget nemt løsner sig, det er sandsynligvis derfra svævet/misfarvningen kommer fra.

Eazyen renses ca. hver anden dag og tager utroligt meget skidt og støv.

Det blev ikke kun til foto's af the-vand

 

Men tænkehatten er fundet frem, og heldigvis har vi jo også www.KoiDanmark.dk hvor der er andre koitosser klar til at hjælpe.

 

19-08-05

Vi har helt glemt at vise hvad Maria fik af Majbrit (Vores-Koi) da vi var på besøg i det jydske i vores sommerferie…nemlig en showa til bilens bagrude. Det viser sig at Majbritt selv laver dem via et aftryk af et billede og med vinduesmaling…ja det er rigtigt…det man normalt forbinder med børn! Resultatet er bare rigtig flot og vi er meget glade for den…måske bliver der sendt bud efter en tancho showa også for showa’er er unægtelig en af Maria’s yndlingsvarianter tillige med koromoer (ai og budo)J

 

 

Og for et lille stykke tid siden lå der besked i postkassen om at der var en pakke til afhentning på posthuset…ingen afsender! Hm…nysgerrigheden steg og specielt da vi så indholdet: En transportabel luftpumpe. Altså måtte det være nogen der kendte til vores koi’er og vidste at vi indimellem transporterede disseJ Pludselige gik det op for os…det kunne vist kun være Martin & Mia (OboKoi) Dem havde vi haft en rigtig hyggelig dag/aften sammen med for nylig og der havde vi haft problemer da vi havde en fisk med op til dem og denne pludselig svømmede ”på ryggen” så Maria måtte lege piskeris med hænderne det sidste stykke vejJ

 

Tusind tak til Martin og Mia, det er en gave specielt Maria glæder sig meget til at gøre nytte af fremoverJ

 

Og så har vi selv købt en gave, nemlig bogen KoiHealth af: Keith Holmes og Tony Pitham

 

 

Vi synes den er et rigtig godt supplement til Koi2Kichi af Peter Waddington samt Maarten Lammens KoiDoctor, fordi Koi2Kichi eks. ikke omhandler sygdom særlig dybdegående men tager fat i andre aspekter af koihold. KoiDoctor går til gengæld i dybden med sygdom men på andre områder f.eks omkring medicin/antibiotika end den nye bog- KoiHealth - der til gengæld går i dybden med typer af parasitter og bakterielle infektioner mv. Så skulle vi da være godt dækket ind selvom der sagtens kan smutte endnu en god sygdomsbog i kurven hvis vi falder over en på internettet.

 

01-08-05

I går var vi en tur i Super Koi (bare for at snuse, det er jo nemt når der kun er 10 min. kørsel) og der smuttede der lige en yamabuki ogon i indkøbskurven tillige med en matsuba, for det ville jo være synd kun at have 1 fisk gående i karantæneJ Men, så må det vist også være årets sidste indkøb, nu hvor sæsonen langsomt går på hæld.

Yamabuki ogon

Matsuba

 

 

Et forsigtigt tilbageblik må være at vi bør føle os utrolig heldige og privilegerede eftersom vi hører om hvor mange der kæmper med sår rundt omkring i dammene: Vi har kun behandlet en fisk med sår fra et fluke angreb tidligt i foråret (hvor vi  havde masser af slam og alger i dammen). Så har der selvfølgelig været vores Tancho Kohaku og Doitsu Hajiro, men det var jo skader vi selv påførte dem.

Det ser dog ud til at Cirkelines spot skade, er i bedring, se denne lille film. 15 sec. 1,03MB .wmv

 

 

Måske kan en forsigtig teori være at vi ingen alger har i dammen (efter SK60), intet slam har i dammen (efter Eazy) samt har et pt. overdimensioneret filter til vores lille dam (Nexus 300). Så har vi jo trods alle vores fiskeindkøb ikke overbefolket dammen endnu (mange af fiskene når ikke engang ud i dammen men ”ryger” under det intense karantænekikkeri) tillige med at dammen til daglige er delvis overdækket i dagtimerne hvilket også påvirker mængden af sol og dermed alger/vandkvalitet.

 

Men, uanset hvad, har der været ”noget der virkede” i år og som har gjort at vi har haft ultra sunde fisk og krystalklart vand, så det vil være en sæson vi vil se tilbage på med glæde og håber vi får bare noget der ligner igen næste år.

 

14/15-07-05

Vi har været på en lille smuttur til fastlandet (ikke hovedlandet J ) torsdag og fredag. Der var flere ”gamle” koi-tosser vi gerne ville besøge samt et par nye, så vi overnattede hos Birgitte.

 

Af disse gik turen først til Koi-Team Enghavegaard som der er snakket meget om, men som vi ikke selv har besøgt endnu. Vi må sige at de har gjort det godt med deres salgskar, hvor kunder ikke har mulighed for at stikke hænderne i vandet og dermed passe på koi-basserneJ Alt i alt fik vi en god snak med Søren og Lise om deres nye tiltag og om sundhed og sygdom generelt. Og inden vi overhovedet var trådt ind i forretningen røg Maria på en lille bambuspost opstilling som hun bare ikke kunne stå for. Der var i øvrigt også en vældig flot granitlampe men selvom prisen var rimelig (5.500,00) var der ikke lige penge til det indkøbJ

Det blev i stedet til lidt propolis tinktur som vi manglede, det skulle ifølge både Super Koi og Team Enghavegaard være bedre end det der er blandet med alkohol idet det ikke er så hårdt for fiskens hud.

Samt lidt mikrobe – nite out. Vores nitrit har grundet overfodring været noget højere og det skulle efter sigende være godt, men vi fik dog ikke brug for det, da to dage uden mad hjalp ;-))

 

Turen gik også forbi EdoKoi for at se hvad der var ”hjemme” i disse dage:-). Desværre var Lars ikke hjemme, men vi fik fin betjening af Gitte.

 

Og tro det eller ej, men selvom Maria’s hænder rystede begge steder holdt hun princippet og købte ikke nogen fisk med hjem (det lyder godt, men var garanteret kun fordi vi overnattede i det jyske og ikke andet). Der var i hvert fald en kikusui hun var syg med hos Koi-Team Enghavegaard, men det viste sig at være en lille tategoi til 3500 kroner! Og dernæst en dejlig modern kindai showa hos EdoKoi der desværre var solgt (vist nok til ”Gitte & Ole” – så snøft, men godt køb).

 

Alt i alt 2 rigtig hyggelige dage. Det er bare så dejligt at møde så mange venlige og gæstfri koi-tosser uanset hvor man befinder sig i landet, tusind tak til jer alle.

 

Indkøb fra Koi-Team Enghavegaard

Nutzi ikk?

Kanon testsæt, der er det hele til under kr.300.-

 

 

Indkøb fra Edo-Koi

Lidt mere til koipoteket- og en olie lampe.

Og så lige en Plante til stuen.

 

Indkøb fra en tankstation:

 

 

 

09-07-05

Da Jane & Kristian (Kanstrup) holdt åben have den 25. juni kunne vi desværre ikke komme. Vi var derfor i stedet inviteret til at besøge dem i går så vi kunne se deres nye dam, snakke koi’er og Camilla og Søren (deres søn) kunne hygge sig i deres nye swimmingpool.

Vi må sige at det er et dejligt bassin Kristian har ”fået banket ned”. Det ligger godt både i tilknytning til hus og have og med flot beplantning og granitsten i tilknytning til bassinet og der gik godt nok et par dejlige kohakuer (Kristians stolthed er den store men den lille var nu også en ”lækker sag”J)

Alt i alt en dejlig dag hvor ungerne ikke var til at hive op af poolen og der kom flere udenlandske ord ud af forældrene end danske. Skønt at møde andre koi-tosser og dejligt at kunne besøge hinanden og hente inspiration.

 

06-07-05

I dag var vi en tur i Krokodille-zoo på Falster, som har Europas største samling af krokodiller, og der var diller i alle mulige størrelser og former, lidt slanger, skildpadder samt lidt fugle og silkeaber.

Absolut et sted man kan bruge et par timer.

 

 

Se en lille film af fodringen 1mb 14sec.

 

Det inspirerede Patrick til at fortælle Camilla om de gode gamle dage ude på Pampassen, men hun troede sgu ikke hel på det ;-)), Fars pige er ved at blive stor. ;-((

 

Da vi var på vej hjem så vi en flyer for Nykøbing Falster Zoo, så vi smuttede lige den vej:

 

 

06-07-05

Efter en god nats søvn og bevæbnet med ekstra net og masser af tålmodighed tog vi her i morges kampen op mod Cirkeline. Og efter kort tid vandt vi heldigvis, det lykkedes os nemlig at drive hende ind i et dybere net. Selv i dette dybe net var hun klar til en kamp, så hun røg direkte med net og det hele i bedøvelseskarret. Her var hun også rimelig svær at få ned for fuld tælling men det lykkedes da og vi fik hende til ro så vi kunne undersøge skaden. Det ser godt nok dybt ud, men der er ikke åbent sår, så vi kan kun håbe på at der vil danne sig nogle nye farvepigmenter igen, men vi får se. Hun havde også en skade på siden som blev behandlet med brintoverilte og lukket med malakitgrøn. Men…det værste var…at det der i vandet syntes at ligne en skade og det vi oprindelig ville nette hende for at se på…det kunne vi ikke få øje på, så hun blev skadet uden grund :-((( !!!

 

Vi havde også Maria’s grimme kræ Silke oppe og undersøge og tja…han blev jo ikke kønnere af at være så tæt påJ Da vi behandlede ham for de skader han pådrog sig i går opdagede vi nærmest et ekstra sæt gællelåg, det har vi aldrig oplevet før. Vi kunne dog ikke åbne det, det var nærmest som hudfolder, men hvis der er nogen der har oplevet lignende og ved hvad funktionen er hører vi gerne fra jer. Og så vil vi da meget gerne have et kvalificeret bud på hvilken fisk Silke oprindelig var tiltænkt at skulle være – vi er ikke selv sikreJ

 

 

 

 

05-07-05

I går tog vi turen til Knuthenborg hvor vi havde en dejlig dag.

På vejen hjem lagde vi vejen forbi Aqua-koi da vi aldrig havde været her før. Det var interessant at se Leif’s salgsbassiner der var en del af haven og lavet meget flot med marksten samt diverse danske planter.

Efterfølgende slog vi et smut omkring Wilhelm, Ida og Jocobine. En rigtig dejlig dam i en noget vindomsust men flot have fuld af flotte detaljer (det blæste selvfølgelig op ligesom vi kørte indL) Wilhelm havde i dagens anledning tændt op … i sin nye Weber-grillJ og efter et solidt måltid mad måtte vi lige se hans nye mikroskop som er magen til vores og lege lidt med det. Jo Wilhelm var en glad mand hvad angår sine indkøb og det blev noget sent førend vi var færdige med koi-snak mv.J  Vi var rigtig glade da vi omkring midnat rundede Vibygårdsvej…men så startede alle ulykkerne også!!!

Hjemme ventede et Nexusfilter hvor Eazy’en ikke havde kunne følge med de døde alger grundet SK60 (som i øvrigt virker hos os. Det tog lidt tid førend det sidste hvidhårede skæg ville slippe dugen, men efterfølgende har vandet bare været klart og ”algefrit”) og var stået af

Det er ikke lige sådan eazy skal se ud.

Men et par børster klarer problemet.

Næsten ingen trådalger.

 

I dag fortsatte ulykkerne så med at vælte ind over os. Først opdagede vi et område på Cirkeline (vores Tancho Kohaku) som vi synes vi skulle se nærmere på hvis det nu var parasitter eller lignende. Da vi prøvede at nette hende gik hun helt amok og hoppede ud af nettet og lavede en skade på sig selv…snøft i spotten. Tja, det gik hurtigt fra at være ”hot” til at være ”not”. Det er desværre ikke bare lige en overfladisk ridse, så vi må se tiden an om det bedrer sig, men sådan er vilkårene jo, det kan lynhurtigt gå den gale vej. Og det fortsatte det i øvrigt med, for da Cirkeline åbenbart havde hidset sig op gjorde hun vores Doitsu Hajiro Silke bange hvorfor han tog et kæmpespring udover dammen og landede lige på en ene side hvor vi har ”det forbandede granit-lort”. Han fik også et par overfladiske sår og blødte lidt fra halefinnen men er ellers okay.

 

Der er noget ravruskende galt, det må være parasitter siden de opfører sig sådan tænkte vi og så prøvede vi at tage et skrab af vores Soragoi Perle der ellers altid er rolig. Men i dag reagerede hun også ophidset og mistede et skæl, og så var vi lige ved at smide jord i dammen og glemme alt om at holde fisk.

 

Det skal siges at vandet ikke fejler noget alarmerende, nitriten er dog lige på kanten hvilket sagtens kan være årsagen til det første stress og så forværrer vi det desværre ved at prøve at nette, men af skade bliver man jo klog…eller hvad???

 

Vi har slet ikke kunne få fat i Cirkeline efterfølgende, vi har aldrig oplevet en sådan personlighed hos en fisk før: spiser tamt af hånden og reagerer fuldstændig hysterisk på nettet. Vi har derfor været i Superkoi og købt endnu et net og vil prøve at drive hende en af de nærmeste dage når der igen er faldet lidt ro over dammen.

Far's stolthed

Dårligt billede i mere en forstand :-((

 

 

03-07-05

Først vil vi lige takke for de bud vi har fået på quizzen fra i går, men der er stadig mulighed for at vinde det unikke thai-produceret fiskeyngelsorteringsnet til en værdi af 20.- kroner ;-)). Det er IKKE Geoff Kemp og nej, det er heller ikke nok at gætte hvem der er klædt udJ

Men hvis vi skal komme med et lille hint, så var det måske en ide at lade Koikeepers 1, 2, og 4 stå i reolen ;-)) og navnet findes også et par steder i Koi2Kichi.

 

I dag søndag har vi fået 2 nye beboere og sagt farvel til 2 andre. De 2 nye er små roset-marsvin-hunner kaldet Mitzi og Mille som Camilla SELV skal passe (krybdyrene er jo ikke decideret kæledyr og kan ikke lige tages ud og kæle med på samme vis). Vi skulle have hentet dem fra Dyreriget sidste søndag men blev ringet op om fredagen. Her fortalte de at de havde kontrolvejet dem og at de ikke kunne afhentes da de ikke var vokset nok. Hatten af for sådan et sted, her vil vi fremover købe foder mv. som vi har behov for.

Mitzi

Mille

 

De 2 gamle beboere vi sagde farvel til var vores Tancho Sake Leika og vores Sanke Hotlips som skal på mission til Obokoi hvor målet er at gøre resten af deres fisk tamme. Vi håber det lykkes om ikke andet synes Matthias at de var sjove og skægge at nusse med – og selvom Camilla var ked af det i øjeblikket er hun klar over at vi ikke har ubegrænset pladsJ Det blev til en rigtig hyggelig eftermiddag og vi håber at de er kommet godt hjem med dem samt deres lille ekstrabonus;-)

Da Leika og Hotlips var væk, var det på tide at få nogle af fiskene fra karantænen ud i dammen.

Cirkeline, (Tancho Kohaku) er kommet ud og venter nu på vennerne.

 

 

Og så lige til sidst et par havebilleder sådan som der pt. ser ud i årJJJ

 

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©