www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 4

 

18-06-2005

Birgitte fra Birgittes havedam havde sat os i stævne ved dammens kant til en god omgang koi-snak.

 

Først gik turen til SuperKoi for at vise Birgitte deres flotte udstillinger, beplantning, granit og bambus. Her mødte vi i øvrigt John H som også er medlem af koi-klubben, så det var hyggeligt at få sat ansigt på hvem man ”taler med” i koi-klub og mail-regi ;-))

 

Han spurgte i øvrigt Maria om hun også denne gang havde fundet en fisk hun bare måtte have med hjem – tja, han tog ikke helt fejl ;-))

 

I dag måtte Patrick lige et smut til Superkoi og hente denne lille 25 cm. Kohaku:

 

Hjemme igen stødte Wilhelm til – da han også er på PVP og Birgitte er vores fælles PVP-pusher, havde vi inviteret ham til en hyggelig grillaften. Han havde i øvrigt sin datter med der var ret betaget af Camilla’s øgler og som havde en lille gave med til dem: tørrede græshopper. Hun fik forhåbentlig sin lyst styret mht. til at holde dem og se dem ”live” – ellers må hun jo bare med en anden gang.

 

Den nye eazy skulle selvfølgelig inspiceres og om både Wilhelm og Birgitte så åbenbart skulle brække benene – ja så meget ”lort” er der på værkstedet man skal igennem/over – ja så skulle de altså bare se den nye Tancho Kohaku. Og det lykkedes da også og de synes den var meget flot, men de har absolut fået mundkurv på mht. til værkstedets tilstandJ

 

Birgitte havde taget sit Hannameter med og det prøvede vi op i mod vores Tetra-test. Men… vores målinger var ”desværre” helt i orden, der var ingenting at måle. Vi ville nu godt have haft at der var lidt at måle, for så kunne vi have checket vores manuelle med det elektroniske.

Ammoniak 0,0

Ammoniak med Tetra

Nitrit

Nitrat

 

 

Vores mikroskop kom også på prøve, der var ikke lige nogle parasitter, men lidt slam fra filteret kan altid leverer lidt at kigge på, og de var begge meget lune på mikroskopet og der var vist et kommende ”behov”.

 

Birgitte havde i øvrigt også guf med til koi’erne, tørrede pupper fra Japan, de lugter af et eller andet selvdødt dyr, der har ligget for længe i solen. Men koierne elsker dem, så Sascha skulle da også lige smage. For første gang nogensinde spyttede hun mad ud, og hvad værre var, hun begyndte at rulle sig i pupperne (det er første gang vi har set hende rulle sig i noget). Nu håber vi ikke det bliver en dårlig vane, og at hun kaster sig på ryggen i det næste ådsel hun støder på ;-(( for så bliver hun sendt til vask på fastlandet;-))  

 

Alt i alt en rigtig hyggelig dag med masser af snak for koi-tosser.

 

 

                  

16-06-2005

Det var ikke postmand Per, men sygdom der var skyld i forsinkelsen af vores Eazy, og det er jo hvad der kan ske, så god bedring herfra.

Men vores Eazy kom i morges, og her til aften blev den installeret, det tog omkring 1½ time, så nu venter vi spændt på næste rensning ;-))

Så er det samle tid.

Så skal vandet bare tømmes af Nexusen

Og i med Eazy

 

En mere uddybende beskrivelse kommer på vores filterside senere.

 

 

13-06-2005

Øv øv, postmand Per havde ikke vores Eazy med i dag, så vi håber at det kommer i morgen (den skulle være sendt i fredags), for det lader ikke til at trådalgerne har tænk sig at holde op med at dø ;-))

Heldigvis lader det at børsteløsningen har reddet os fra en filterrensning i dag.

 

 

12-06-2005

Det ser lovende ud med det nye trådalgemiddel SK60, det ser ud til at alle trådalger er døde, men selv som døde er de et kæmpe problem, nu er det filteret det går ud over.

Svampen i Nexusen bliver blokeret på under 1 døgn nu, så vi venter spændt på fragtmanden, som gerne skulle komme med vores Eazy i morgen mandag. Så bliver det forhåbentlig lidt nemmere at rense filter ;-)).

Døde trådalger

Midlertidigt trådalgestop

 

Ellers har det været en dejlig dag hvor vores trofaste due par har fulgt os rundt i haven, nok ikke så meget for at se hvad vi laver, men nok mere for at se hvornår vi fiser ind i hytte så de kan have foderbrættet for sig selv.

 

Mens man venter på fred i haven, kan man jo lige synge en lille sang.

 

11-06-2005

Nu ved vi hvad DMI mener når de siger at der lokalt er risiko for byger ;-))

Efter en dejlig dag i haven kom der her til eftermiddag pludselig en hagl byge der ville noget, efterfulgt af lidt torden.

Nå det kan vel ikke blive ved tænkte vi, og smuttede lige ind på DMI for at kigge lidt på radar billederne, for at se hvornår vi kunne bevæge os ud i haven igen.

Og vi må sige at det var meget lokalt:

Der lille prik i ringen er os

 

og så lige en lille film ;-))

 

09-06-2005

Der har været ret travlt det sidste stykke tid, så her er lige et opsamlingsheat:

 

Vi har haft problemer med to af vores fisk, Hotlips (Sanke) og Nemo (Kohaku). De havde begge fået en bakteriel infektion (efter al sandsynlighed efter det fluke angreb vi havde for et stykke tid siden) og har været under behandling for dette, det var heldigvis ikke katastrofalt men der var områder der var flossede og et par enkelte skæl der var løftet (ikke rejst som på costia).

 

Vanish vores græskarpe svømmer gladelig rundt og ligner en koi. Den kan ikke følge med, selvom vi har set den æde løs og den ikke får almindelig mad, så noget må den da leve af. Derfor tog vi en hurtig beslutning og hældte SK60/KT60 (kært barn har mange navne ;-)) i dammen for 5 dage siden (i lørdags)  – der var jo åbenbart ikke sket en kæmpekrise hos Hyggedam – så i med skidtet, og så krydsede vi ellers fingre. Det fik godt nok ph’en op at ringe – vi steg fra ca.8 til ca. 9, men er nu nede igen på 8,4, men fiskene var godt nok ikke glade den ½ dag det stod på. (ammoniak og nitrit var ok)

 

Det var selvfølgelig heller ikke lige det vores to rekreerende fisk syntes var rigtig sjovt, så de måtte lige have ekstra opmærksomhed til ph’en nærmede sig det normale og det ser ud til at vi ikke har forværret deres ”skader” – heldigvis. Men det er altså lige en reminder hvis du putter noget i dammen, du ved ikke hvilke virkninger det har førend du har prøvet det.

 

Nu har vi imidlertid en dam der har en ordentlig gang slam i bunden, så det virker og vandet er meget klart, når vi altså ikke lige børster døde alger væk fra siderneJ ”Kuren” har ikke elimineret vores alger –endnu, men det ser lovende ud.

Før

Efter 5 dage.

Klart vand og alger på retur ;-))

 

Filteret kører på højtryk, men  svampen i Nexusen kan ikke følge med. Det har vi nu taget konsekvensen af og via Koicenter Jylland har vi bestilt en Eazy, som gerne skulle komme på mandag.

Den bliver i hvert fald sat på sin svendeprøve herovre så må vi jo så se om den holder alt det den lover, det håber vi i hvert fald ;-)) 

 

 

Normal niveau.

1 døgn siden sidste rensning, vi glæder os til at prøve Eazy

 

03-06-2005

Patrick var i går forbi hos Super-Koi i anden anledning. Her opdagede han en Tancho Kohaku som han forelskede sig fuldstændig i. Han ræsede hjem og hentede kameraet og så tilbage for at tage billeder og reservere den til dagen efter hvor Maria kunne komme med op og se på den. Hun blev ikke skuffet over billederne, det var rigtig god kvalitetskoi’er trods det at de var kinesiske. Der var heller ingen tvivl da hun så den ”live” at den måtte Tossehuset eje…koste hvad det koste ville…og det gjorde det, for spotten er bare ”lige i øjet”. Samtidig spottede Maria denne kohaku som hun bare ikke kunne få øjnene fra på billederne og bestemt ikke i virkeligheden, så den kom også med hjem. Skidt pyt med princippet om variation i en lille dam, næ nu er det ”back to basics"

Her lidt billeder af vores indkøb:

 

 

 

Herunder er lidt af udvalget der mht. kvalitet og variation overraskede os, bemærk at der faktisk er flere midorigoi’er som er en lidt mere speciel fisk samt de gængse yamabuki ogon og matsuba samt en smuk ginrin soragoi som vi lige slog os selv over hænderne for ikke også at købe.

 

Og så til noget helt andet…lort ;-)) Vi har godt nok ikke rigtig set Vanish i aktion men her til aften var Patrick tilstede da den afleverede en ordentlig …grøn kage i dammen! Ja det var s.. lige før vi dansede sejrsdans, for så er det da lykkedes for os at få den til at forstå at den IKKE er en koi der skal svømme i overfladen og tigge efter mad men et brugsdyr der skal arbejde og det nede på bunden og på siderne. Men…vi er jo angrebet en del, dog ikke af de gasalger som andre døjer med men af de sædvanlige trådalger. Vi er derfor ikke sikre på at det stakkels kræ kan følge med. Derfor har vi for kort tid siden investeret i algemiddel (SK60) fra Superkoi (samme produkt som Team Enghavegaard forhandler). Men… så opdagede vi jo at Hyggedam var gået i gang og tænkte at vi ligeså godt kunne vente og lære af deres erfaringer, der er jo ingen grund til at vi alle hælder i samtidig hvis skidtet ikke virker alligevel. Så vi venter spændt på hvordan dammen reagerer og håber på det bedste ;-))

Græskarpe bæ

 

 

29-05-2005

Da vi i bund og grund er modstandere af kemikalier i dammen, måtte vi prøve den økologiske vej til at bekæmpe de forbandede trådalger, som er vokset kraftigt efter vi har udfaset vintersaltet.

Det ender med at vi beslutter os for at prøve "Vanish" som vi har døbt vores nye 50 cm. græskarpe.

Problemet var bare lige at få en græskarpe i en fornuftig størrelse. Vi blev anbefalet at kontakte Finn (Haslev havedamscenter) som skulle have et par stykker fra en nedlagt dam gående. Fredag eftermiddag ræser vi mod Haslev og ude på Lars-tyndskids marker finder vi Finn's hyggelige butik. Næppe er vi kørt ind før en anden kunde kommer fisende ind på parkeringspladsen - og ud stiger Wilhelm med familie - tja hvor skidtfisk er kommer skidtfisk til . Det er efterhånden blevet en dejlig vane at møde andre medlemmer af klubben når vi er på indkøb:-)

 

Det blev til en god hyggesnak mens Finn kæmpede med at fange vores alge-terminator for den var absolut ikke blevet sløv af at gå inde i varmen i 2-3 måneder .

 

Vel ankommet til Tossehuset fik Vanish et ordentligt PP bad 10g/1000L i 60 min. da der var et par enkelte gillfluke.

 

Nu sidder der nok nogle som tænker: Hvad med karantæne, KHV og alt det andet, specielt set i lyset af de sidste debatter på koi-klubben. Vi er bestemt ikke lige glade med at få KHV og har også karantænet alle vores indkøb siden juli 2004 (alle de der har gået indendørs hele vinten) og fremefter efter alle kunstens regler.

 

Men… de fisk vi sidste år købte hos Koicenter Jylland (Tancho Sanke, Sanke og Kohaku) og hos Edo-Koi (Chagoi, Asagi) samt Superkoi (Doitsu Hajiro, Doitsu Platinum Ogon) karantænede vi ikke da vi heller ikke vidste meget om denne sygdom da vi var totalt grønskollinger på havedamsområdet. De blev derfor sat direkte i dammen, de var jo halvstore og det var jo endnu før KHV havde ramt Team Enghavegaard (som vi dog ikke har købt fisk fra) og frygten for alvor bredte sig i Danmark for at blive ramt at denne frygtede sygdom. Da det var en rigtig kold sommer sidste år har vores fisk i havedammen ikke været over minimum 17 grader længe nok til at fremprovokere et eventuelt udbrud. Vi kan derfor ikke sige om vi er KHV fri. Derfor har vi for en sikkerheds skyld besluttet i løbet af sommeren når vi har været over de 20 grader i 3 uger at indsende en fisk til test, selvom det i vores øjne ikke er nogen totalgaranti, men så kan man da stoppe eventuelle tanker hos diverse spekulanter om hvorvidt eksempelvis Tossehuset der handler hvor det passer dem nu også er mere udsat;-)

 

Og så tilbage til Vanish, den svømmer nu glad rundt og leger koi, og vi er glade for at vi håndfodre, så ikke Vanish tager den nemme løsning og æder piller,  nææ menuen står på trådalger, og det i rigelige mængder.

Vanish

Så er det badetid. 10g pr. 1000L. kortbad PP

Og så er det bare i gang vi har MASSER af mad.

 

 

24-05-2005

Vi har fundet plads til træet som Vores-Koi havde med til os. Det blev til nogen rykken rundt, for når man først finder plads så skal det der står her graves op og flyttes til en anden plads, og det der står her graves op, osv. Efter 3-4 hiven op og flytten rundt er der nu ro i haven igen ;-))

 

Vi har også flyttet de små koi’er fra indendørs palletank og ud i det fri, og det var noget de kunne lide. Der gik kun ganske kort tid efter de var lukket ud førend de drønede rundt i dammen og skulle følge med i alt der skete. Og Perle, vores soragoi kom og spiste af hånden så snart der blev bud mad, så det kunne ikke være bedre. Hvis nogen synes at de er lige lovlig fede og også ser sådan ud på webcam har I fuldstændig ret. Det er godt nok nogle fedlinge, soragoi’en mest og har i hvert fald opnået maksimum af hvad man kan have i en palletank, så det var godt de kom ud. Men til eksempel har de også spist godt og vores soragoi som var 19 cm da hun blev købt i juli sidste år er nu 35 cm, så det er da en vækst der vil noget på dem.

Perle er blevet en frodig dame

så er der mad.

 

 

Dog er der sket et eller andet med vores doitsu orenji ogon (hende der er blegnet i farven). Det ser ud som om hendes skæg er knækket eller en hudflap hænger, så vi ser lige tiden an, ellers må hun op til en større inspektion/undersøgelse.

 

 

14-05-2005

Vi har haft besøg af Mogens & Majbritt (Vores-Koi) der var på djævleøen og lagde vejen forbi os på vej hjem.

Det blev til en hyggelig eftermiddag/aften, hvor snakken naturligvis gik omkring koi’er, koi’er og…koi’er.

Det er altid dejligt når andre koitosser tager vores åbne invitation på KoiDanmark.dk til sig og kikker forbi.

Da vi kvajede os med kameraet blev vores billeder ikke til noget, lige på nær et enkelt stemningsbillede da solen gik ned.

 

Men Majbritt tog en del billeder som vi glæder os til at se.

Vi var også så heldige at vi fik et smukt lille træ til haven, nu går snakken bare om hvor det skal stå .

 

 

 

08-05-2005

Øv det bliver da også koldere og koldere ude i pytten, mellem 12 og 13 grader i dag ;-(( , så fiskene må stadig nøjes med lidt Wheat-Germ (let fordøjeligt foder).

 

Men heldigvis kan vi da kræse lidt for dem der går indenfor.

Så i stedet for af give dem nogle udtørret pupper, lånte vi lidt af Skægagamernes foder, levende voksmøllarver.

Det var guf, især Perle var ikke til at stoppe, men det siger måske ikke så meget, hun æder alt og gerne meget af det ;-)).

 

25 kr. for 50 stk. vi tør ikke regne kg. prisen ud.

Nam nam

Perle kan slet ikke få nok.

 

Og så lige et billede af guldhunden der tager en slapper ;-)

 

04-05-2005

Dejligt - temperaturen er i dag kommet lidt over 14 grader (i pytten), så det blev til lidt ekstra foder.

ca. 18 sec. 1,25MB

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©