www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 13

 

16-06-08

I Fredags hentede vi en goshiki hjem fra Koisan. Den er bevidst valgt helt utrolig lys, næsten uden de kendte karakteristika for varianten. For i vores hårde vand kommer sumi lynhurtigt i ”udbrud” og så kan det meget nemt gå galt og koi’erne blive for mørke.

 

Den fejltagelse begik vi sidste år hvor Maria i begejstring over en goshiki sanke valgte at købe den, selvom den allerede var begyndt at være grå og danne kanter i det røde mønster, helt som det skal være, men allerede nu er den ved at blive for mørk til vores hårde vand, så blev den hos os ville den være ekstrem mørk og fnidret om et par år og miste sine kvaliteter.

 

Til gengæld har vi erfaring fra et tidligere koromo køb, hvor vi købte en ai-goromo så lys, at man næsten lige skulle checke efter at det nu også var en koromo. Men her 2 år efter danner den fine kanter og er bare rigtig flot i sin ai-sashi (den slørede linie som dannes fortil på mønsteret mellem den hvide og den røde farve og som i ai-goromo's tilfælde er blålig).

 

Derfor kan det godt betale sig (når man er nødt til at tage sit vand med på råd hvad angår koi’ens udvikling) at købe sig til de gode gener og så derudover selvfølgelig håbe på en god portion held hvad angår at koi’en skal danne gode kanter i fremtiden. For det er altid et sats at købe småt, men det er til gengæld også meget spændende at prøve at kikke i kystalkuglen og forestille sig hvordan koi’en ender, i forhold til når man køber større koi’er som er længere i deres udvikling.

22 cm

 

Udover goshikien, har vi også reserveret et par andre koi’er som vi skal ned og se på senere på måneden, så mere om dem senere, hvis de ender med at komme hjem til gummicellen (som John Henkel i sin tid døbte vores karantænekar, da det er lavet så koi’erne ikke kan slå sig)J.

 

25-05-08

Kr. Himmelfartsdagene samt Pinsen gik med at få sat det sidste hegn op og plante hæk som afskærmning fra resten af haven.

 

Derudover fik vi plantet trædebregner mellem bonsai-piedestalerne. Og sidst men ikke mindst fik vi færdiggjort vores idé om et vandhjørne i haven.

 

Vi var også lige forbi planteskolen og hente en opstammet magnolie som blev plantet for enden af dammen.

 

Men…så kom vi jo forbi SuperKoi og det gør man jo ikke bareJ. Oprindelig var det for at kikke på en bænk og sådan en totalt lækker bænk røg da også på traileren (lidt senere for vægten var så stor så Maria’s Far måtte tilkaldes med sit hotel af en Trailer der kan tage 1200 kilo.

 

Men da vi kikkede på bænk og de alle ikke endnu var pakket ud af containeren fra Kina, blev vi sendt i gården af Mogens for at kikke. Her faldt vi sørme over nogle granitfliser der var utrolig flotte og som lige passede til vores damkant i mål. Desværre kunne vi se at der var en mening med dem da der var hjørner til og der også var store fliser og kunne godt regne ud at der var en særbestilling fra en kunde. Men, heldet følger som sagt de tossede. Kanten skulle laves om da der var skåret en vandkant i Kina som kunden ikke havde bestilt. Så vi lavede en hurtig handel med Mogens og så var kanten på plads og flottere end vi kunne have drømt om.

 

Men at have valgt kant, gav så et nyt hovedbrud: Hvilken farve granit skulle vi vælge, rød eller sort. Sort er den vi holder mest af fordi den er så flot både tør og lys, og den ville give en god kontrast til den rosa kant om bassinet. Men røde skærver ville lade dam og kant gå i et og passe til bonsai krukkerne, eneste minus var at den ikke i vores øjne er pæn våd og vi frygtede at det ville blive for fimset.

 

Derfor satte vi en rundspørge i gang både på KoiDanmark og på vores arbejdspladser. Alle steder hældte folk mest til den sorte med få undtagelser. Dog var der en på Maria’s arbejde der havde blandet ¼ rød i deres sorte granit for at give farvespil og det satte idéen i gang. (og Obo havde faktisk også forslået det i spøg). For vi vil gerne have mørke skæver, men havde brug for lidt farvespil i dem så det ikke blev for mørkt. Og så var det vi kom til at tænke på Maria’s forældre der for nogle år siden havde fået lagt skærver som hed Blå Rønne.

 

Altså ned til dem og kikke på farven. Og der fandt vi endelig den skærv der passede os. Blå Rønne brydes ved Rønne på Bornholm og er en af Europas hårdeste granitter. Den er hovedsagelig blåsort med lidt rødmix i nogle af skærverne gående helt over til få enkelte røde sten. Det er denne variation der giver det flotte farvespil i stenen og lige det vi stod og manglede.

 

Så Maria måtte igen have fat i sin Far og hans trailer og han venter ikke med at ride til næste dag, så fredag over frokost, holdt han her med det første ton og så var det bare om at gå i gang med at skovle, så han kunne køre ud igen og hente det næste læs. Camilla skulle selvfølgelig med ud i Grusgraven for at se de kæmpe store bulddozere der læsser her, det er noget lidt andet end de små maskiner vi er vant til at se omkring osJ Indtil nu har vi lagt 2,8 ton men vi regner med endnu et til to ton før laget er tykt nok.

 

Nu mangler vi blot at få lagt på det sidste stykke og så få vores kant limet på. Vi har gjort forarbejdet og spændt dugen fast til stenen med bøjlebånd. På den måde kan vi lægge flisen så den klæber på ½ sten, ½ dug og ligger holdbart med et ordentligt fæstegrundlag.

 

Og så tror vi nok at vi lige skal sidde lidt ned og slappe af med en kold et eller andet inden vi forsætter med næste del af projektet, nemlig at få filterprojektet skudt i gang (forlængelse af filterhus, så der bliver plads til begge forfiltre og filtre mv), men mere om det senere når vi går i gang…eller er færdige afhængig af tiden til opdateringJ

 

Her er lidt billeder af hvad der er sket siden sidst:

 

 

 

 

27-04-08

Vi har lavet overdækning til vores bonsai. Det har vi gjort, fordi selvom de fleste bonsai nyder solen så er den hård midt på dagen og kan specielt godt svide bladene på vores acere, men også blåregn og lign. planter der ynder sol-halvskygge.

Derfor har vi lavet et halvtag der går 1½ meter ud med lister der lige giver nok skygge midt på dagen så vi undgår de svidede blade.

 

Næste projekt bliver så at finde en løsning på vanding af bonsai. De skal helst vandes morgen og aftenen og gerne i en blød vandsky udover når de sænkes ned i vand. Vi pønser derfor på at lave et vandingssystem (det er jo ikke for ingenting at Patrick elsker at lave styringer) som kan ordne det for os. Vi forestiller os at det naturligt kunne ligge i overdækningen, men det skal lige fintænkes så mere herom senere.

 

Og så var vi lige et smut omkring Nordic-Bonsai igen. Denne gang blev det til en smuk skov af dansk elm som har været i privat eje i 25 år, men hvor ejeren grundet alder har måttet afhænde nogle af sine bonsai. Derudover blev det til en rhododendron impeditum,og så skyndte vi os ellers ud af butikken for ikke at forkøbe os yderligereJ

 

 

 

20-04-08

Så blev det endelig så godt vejr at nattefrosten ikke længere er en fare mod vores bonsai. Så i weekenden blev de gravet op og placeret på deres nye pladser –bonsai displays. Og det så bare godt udJ Men…der var jo lavet plads til lidt ekstra indkøb og startskuddet gik i dag med købet af en Pinus Parviflora i halvkaskade samt en Pseudolarix Skov.

 

Begge planter er købt hos Nordic Bonsai som er et mekka for bonsai elskere både fordi man kan se deres egne bonsai men også fordi udvalget er så stort og betjeningen er så behagelig. Eneste minus er at de kun har åbent en gang om ugen, men det har da heldigvis gjort at søndag er blevet til en ”hot” dag i stedet for tidligere ”not” dag.

Pinus Parviflora

Pseudolarix Skov

Skoven er blevet pyntet lidt op

Nu begynder det at ligne noget

Men det bliver nu rart at få trædebregner og skærver på

Der var andre end os der nød solen i dag

 

 

02-03-08

Da vejret har været med os har vi endelig fået fjernet den sidste store bunke jord ved dammen (vi har stadig 15 m3 hvis du kender nogle som mangler) og fået fyldt op omkring dammen. Samtidig har Patrick fået filtret midlertidig på plads. Det var det sure, nu begynder det lidt sjovere, nemlig arbejdet på at få de ideér vi har til vores bonsaihave ført ud i praksis.

 

Indtil nu har vi lavet et lille kant af granit (vi er ikke færdig, vi mangler et stykke i midten med lidt større stykker, da vi har en pæn niveauforskel) og samtidig har vi sat stolper ned til vores bonsaidisplay, sat plader på og fået malet dem, så det går da fremad. Vi har samtidig fundet et par flotte marksten fra haven som skal danne rammen om et træ. Nu mangler vi ”blot” at fylde jord på og så skærver samt så græs så er den side færdig og klar til foråret rigtigt kommer og vores bonsai kan komme frem igenJ Nå ja, og så selvfølgelig også lige lave den anden side, men man må jo starte et stedJ

 

Og så har vi købt nyt undervandskamera som er så lille at det ud over webcam også kan bruges som tv-inspektions kamera, der skal bare monteres lidt hjemmelavet lys, så nu kan vi for første gang se hvordan det står til i rørene fra bunddrænene

Her er en lille film af det… den fylder ca.6.5 mb klik HER

Den kan også ses på www.koitube.net Danmarks nye video side for Koi-tosser

 

Her er lidt billeder

"Luftfoto" af kaos

Kønt er det ikke

Nu begynderdet at ligne noget

Lidt græs og granit, vil pynte

Vores nye undervands kamera

ca. 15 m3 god lerjord kan afhentes gratis :-)

Perfekt til opbygning af små høje/bjerge, da det ikke sætter sig så meget som jord.

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©