www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 3

 

30-04-05

Vi var en tur hos Superkoi i dag (og løb i øvrigt ind i Obokoi – hyggeligt at møde hele familien) og endte med at købe en ginrin sanke (24 cm) og en ginrin tancho asagi (21 cm). Ja, det gjorde vi, også selvom vores egen asagi er blevet meget mørk i farven efter hun kom hjem til os. Men Camilla synes den var ”lækker” og vi synes den var spændende så må vi se hvor galt det går med farven og shimis senere. Det er i øvrigt ikke nogle af de japanere Superkoi ellers havde fået hjem men et par kinesere vi har købt.

Ginrin tancho asagi

Ginrin sanke

 

 

Vores Kohaku Nemo så skidt ud efter at behandlingen mod fluke er overstået (forhåbentlig). Der var ikke sket yderligere skade, men det var tydeligt at der var blod indenunder et par skæl efter angrebet. Vi valgte derfor at tage ham i en flydekasse og tørre stedet og spraye med brintoverilte ind under skællet for at se om vi kan klare det uden at fjerne skællet. Det boblede godt nok. Efterfølgende blev det tørret og der blev lukket med malakitgrøn. Nu ser vi tiden an og venter et par dage førend vi sætter yderligere ind, for han ser ud til at have det fint nok.

 

29-04-05

I går var Maria lige ude og kigge til pytten, men grundet krykkerne blev det ikke helt tæt på, og da Patrick kom hjem var hun tosset over at Nemo (vores kohaku) var begyndt at miste farve.Så vi kiggede lige en ekstra gang begge to.

Nemo var IKKE ved at skifte farve, men havde tydelige problemer med slimlaget, så han blev hurtigt og smertefrit indfanget i vores koi-flydekar (en ostekasse fra MD) for nærmere inspektion, og det så ikke helt godt ud.

 

 

Så vi tog et skrab, og som det kan ses på nedenstående film var han hårdt andgrebet mest af skinfluke men også af gillfluke.

I en fart blev filteret slammet af (for at gøre den kommende behandling mere effektiv) og vi tilsatte 1,5 g kalium permaganat pr.1000 liter. Efter ca. 45-60 minutter var vandet brunt, og da både stør og fisk ikke viste nogle tegn på stress, forlængede vi behandlingen med 8 gram.

I dag er der blevet udskiftet 10 % vand og i morgen yderligere 10%. Vi vil ikke tilsætte brintoverilte, hvis det kan undgås, men det er jo en helt anden snak ;-))

Film:

Fluke 100X

ca. 6 sec. 412KB

p.s. den store runde fætter er bare luft.

Fluke 400X

ca. 3 sec. 431KB

Mange fluke 100X (se efter "H" krogene)

ca.7 sec. 574 KB

 

 

 

17-04-05

Vi har nydt det gode vejr, og så har vi ellers handlet lidt koi’er hos Nr. Koi. Der var godt nok et par tancho kohaku’er og en tancho sanke der fik os til at savle (for slet ikke at nævne en mastodont af en sanke), men vi har jo lært af erfaring at det koster mange penge når sådan en går til de evige koi-marker, så vi holdt os i skindet og sanken blev der også da vi ikke lige havde 31.000 stående på kontoen. Det blev i stedet til et par bitte krævl på 15 cm, for vi ved jo at de nok skal vokse sig store. Men…de er godt nok små når man ser de store basser ;-))

 

Da Patrick ikke lige kunne vælge tog vi begge tancho kohakuer, så må han jo se om et års tid eller lign. hvilken en han vælger, der er nok en koi-tosse der gerne vil have den anden. 

 

Og Maria kan jo godt lide koromo’er så dem nappede vi også 2 stk. af, når de bliver lidt større må vi se om hvad vi står med, og om de skal blive, indtil da er det blot koromo’er med mistanke om variant-type. 

 

Vi var også ærgerlige over at den shiro utsuri som vi købte hos Edo-Koi i December sprang ”overbord” 2 dage efter hjemkomst, så da vi så denne lille søde sag med det lidt specielle hoved kom den også med hjem, den var nemlig på Camilla’s ønskeseddel.

 

Og så tog vi også denne Tancho Showa med hjem. Den er langt fra særlig god, men det bliver da sjovt at se hvad der kommer og hvad der ikke gør, og der er nok en koi-tosse der også gerne vil have den engang når vi har overbefolket dammen og skal sortere fisk fra. 

 

 

12-04-05

I dag kom bunddrænshætten på igen, så vi kan få lidt af det slam der er kommet på bunden over i filteret.

For at få hætten på kræver det at Patrick kravler ud over dammen på 2 stk 4x4" bomme, Camilla var en god hjælper til  at få det hele på plads, og mens der blev gjort klar, kom der flere og flere på webcam, de har nok haft det samme ønske som Camilla,  - nemlig at tossen faldt i pytten ;-)) men ha ha, det hele var overstået på 5 min (måske 10).

Se evt. baggrunden her.

Herunder et "screen print" vi har modtaget fra en af vores "seere " tak for det.

Fiskene tog det ganske rolig, de var jo vandt til at vi kigger ned til dem ind i mellem, uden at der faldt noget foder ned til dem.

Men nu var temperaturen lige kommet op på 11 grader, så syntes vi at de skulle have et ordentligt måltid oven på den lange vinter.

Nej spøg til side, men lidt skulle de have, det blev til en lille teske (Wheat-Germ), og nu kunne de pludselig godt huske hvem vi var ;-)).

Se bare denne lille film:

Klik på billedet for at se filmen

ca. 1MB 20 sec.

 

09-04-05

Her er lidt billeder af de små i karantænekarret. Billederne er taget ved printscreen fra vores webcam, (Maria kan jo ikke komme ud til dem – det piner hende helt vildt) det er da en ret så okay billedkvalitet ikke sandtJ

 

Perle, vores lille Soragoi og en af Camilla’s yndlinge fordi hun er en ædedolk. Har for nylig haft et sår på næsen fordi hun gnider næsen mod kanten af tanken for at afsøge for ekstra mad:-). Hun hedder i øvrigt Perle fordi hun har et par GinRin skæl ved ryggen. 

 

Plet, Vores lille Sakai-Sanke. Har nu fået lidt mere sort på siden vi købte den, men helst i lidt større pletter som vi godt kan lide og helst ikke for mange.

 

Gylden, vores doitsu orenjii ogon som mere lige nu ligner en doitsu yamabuki ogon, fordi hun har fået inde hele vinteren og i et lyst kar.

Se i øvrigt "Belysning indendørs"

 

Zazu, Maria’s ”lille baby” blandt de mindre. Er også blevet lysere i farven af at gå inde, men det sorte er alligevel kommet væsentlig mere frem og Maria elsker dens ansigt. 

 

Lucky, vores Budo-Goromo fra Sakai. Vi glæder os meget til at følge dens udvikling.

 

Nikita vores Hi Utsuri. Ja faktisk nr. 3 Hi Utsuri: Den første tog Hejren, den anden svømmede i filteret, så vi håber på alle gode gange 3 med hende her.

 

 

08-04-05

Som nogle måske allerede har bemærket på webcam, så har vi købt en bambus lygte og en bambus bænk hos SuperKoi forleden dag (tja der var tilbud og når der ikke lige var kommet fisk hjem måtte vi jo bruge lidt penge på andet)

Men…hvad var det nu for en bænk? Var det en ventebænk vi havde købt?

Nope, det var ikke en ventebænk, vi prøvede nemlig at sætte den ud ved det lokale busstoppested, og der kom ikke nogle for at sætte sig på den og vente ;-))

 

Til gengæld har vi også købt et bord/bænk sæt op til dammen. Måske kan man så til sommer sidde og og få lidt bambus splinter i måsen mens man venter på en god plads her ;-))

 

Indtil da er det bare en…hyggebænk hos to tosser som elsker at sidde og stirre ned i vandet…

 

 

06-04-05

Så er vi begyndt at gøre os klar til "sommer" mode.

Vi har forleden lettet på ”låget” og nærkigget på koi’erne for at se hvordan de havde klaret vinteren. Alt ser fint ud, der er dog lidt carp pox på vores Chagoi Zetus men det er jo stort set ikke mere skadeligt end en snotnæse på et børnehavebarn og forsvinder når vandet bliver varmere.

Da den sværeste tid langt fra er overstået (det bliver først kritisk når aeromonas og andre skadelige bakterier samt parasitter kommer til live omkring de 10 -11 grader) er vi begyndt at tilsætte Pro100 til dammen.  Pro100 skulle gerne udkonkurrere de skadelige ”baktusser” som er i det bundslam der er kommet i løbet af vinteren.

Samtidig er vi startet på tilsætning af whitepowder, der helt tydeligt gør at der kommer mere slam i filteret, som så efterfølgende kan slammes ud.

Håbet er så at vi slipper for at skulle starte sæsonen med parasitkure og sårbehandling eller andet skidt, men det vil tiden vise, vi er langt fra sikre.

 

Når så temperaturen er kommet op på omkring 11-12 grader som laveste døgntemp. vil vi begynde at fodre igen, og få bunddrænsforlængeren af og spindrifteren på plads, men mere om det senere.

 

Det skal lige siges at vi har kørt med filteret hele vinteren, fuld knald på luften, men pumpen drøvlet lidt ned.

 

For andre koitosser ser dagens vandprøve således ud:

PH

8

No2 Nitrit

0

No3 Nitrat

<1 mg/l

GH

13

KH Løbet tør :-(

Po4 Fosfat

0,5 mg/l

NH3 Ammoniak

0

O2 Ilt

11 mg/l

Salt

0,15 %

 

Det blev da til et enkelt skud i pytten.

Nexus 300, bemærk slammet på inderringen, her var rent for 2 dage siden.

 

 

 

03-04-05

Da det ikke altid er lige nemt at finde Tossehuset, har vi skiftet vimplen ud med denne Jumbo på 3 meter.

 

 

26-03-05

I dag åbnede SuperKoi, og det kunne vi jo ikke lade gå vores næse forbi. Der var mange mennesker deroppe og vi mødte da også en del af de sjællandske koi-klub-medlemmer: Martin fra Obokoi, Benn fra Havedammen, Ole (fra Holbæk) og Wilhelm (fra Langebæk), så det var rigtig hyggeligt. SuperKoi er ikke færdige endnu. Ombygningen er færdig, men der mangler stadig at blive fyldt vand i det nye store hævede bassin samt salgskar. Der kommer også først koi’er hjem lidt senere på sæsonen hvor det er lidt varmere, det glæder vi os til.

 

Her er der billeder fra åbningen:

Vandfaldet er der heldigvis stadig.

Her i huset lufter vi ikke kun hunden, Maria kom også ud i dag.

 

En del af de nye 1000m2

Bambus udstilling.

Et aflukket karantæne område er det også blevet til, hatten af for det.

30.000 liter, det bliver spændene at se hvad der kommer herned.

Et af de nye salgs bassiner

 

 

 

24-03-05

Så ramte påsken os:

 

Inden den ramte for hårdt måtte vi dog lige igennem en dejlig og en dårlig nyhed.

Den dejlige nyhed var at Camilla’s skægagamer parrede sig. Hvad der evt. kommer ud af det må tiden vise. Om der gik forår i dem fordi vi er begyndt at bade dem vides ikke, men de går helt agurk når de har været en tur i ”den lokale svømmehal” (håndvasken på toilettet). Var der i øvrigt folk på webcam kunne de være med på en ”kigger” for det foregik lige foranJ

 

 

Den dårlige nyhed var at det gjorde vores hunkat Eva også og til trods for at hun er steriliseret! Da hun for et år siden blev steriliseret fandt dyrlægen kun 1 æggestok, hvorfor han ikke kunne garantere at hun blev 100 % steril. Og det må vi sige der var noget om! Hun har nu fået en sprøjte med hormonstopper og vi håber det vil virke, alternativet er at ”åbne hende igen” for at se om den anden senere evt. er vokset frem, som dyrlægen dog selv mente var usandsynligt, men ikke umuligt da hele forløbet med katten i forvejen har været så atypisk.

 

Ja man kan da ikke sige andet end at han ikke keder sig med rutineopgaver for Tossehuset, og han synes da også at vi er nogle af de mere interessante kunderJ Indtil videre har vi konsulterer ham med spørgsmål/problemer  omkring vores tidligere slange, vores koi’er og medicinering og nu altså ”en underlig kat”. Og så har vi ikke engang fortalt ham at vi i stedet for slangen har fået skægagamerJ

 

Hvad laver man af påskesjov/hygge når Far arbejder og Mor sidder i kørestol:

Heldigvis kan kørestolen lige komme ind under bordet ved computeren. Når Camilla så også er ved at være en internet-haj og ikke gider mere påske-klip, gækkebreve og pynten op, så fandt vi et sted hvor man kan designe sin egen hjemmeside. Maria blev skrivedame og så dikterede Camilla ellers på livet løs. Det var pærelet at oprette og redigere så selv ”tastaturspassere” har en chanceJ Og Camilla er meget stolt over det foreløbige resultat og over at have sin helt egen hjemmeside, så det kan varmt anbefales til andre.

 

 

Camilla’s side hedder: ”Hyggesiden” og findes på:

http://hyggesiden.info-side.dk/

 

Klik her for at oprette din egen gratis hjemmeside.

http://cms.info-side.dk/newsite/

 

Resten af påsken:

Kommer nok mest til at stå i hyggens tegn med fokus på dobbeltsengen hvor alle (også dyr) kan være  med bøger, blade, spil og DVD’er og masser af tanker omkring havedam, have og fiskeindkøb.J

 

GOD PÅSKE TIL ALLE

Hvis du ligesom hoveddelen af Danmarks befolkninger lidt uklar på hvad påsken og de forskellige dage egentlig betyder/omhandler så se her: http://www.danskkultur.dk/txt/maerk.htm

 

Har du ikke nået at sende et gækkebrev kan det stadig nås på:

http://www.tryggaekkebrev.dk/ også en sjov aktivitet med børnene der varmt kan anbefales.

 

 

01-03-2005

Så kom sneen til Tossehuset

 

 

 

25-02-2005

Da DMI lover ned til 15 graders frost, og temperaturen i dammen, med overdækning er nede på 2,6 grader, måtte der gøres noget hurtigt. Opvarmning er udelukket da vi har en ekstra regning på 6.000.- fra NESA fra sidste år ;-((

Inspireret af debatten på Koiklubben, prøver vi med bobleplast under den eksisterende  overdækning, da tiden var knap blev det til en rulle på 1,5 X 10 meter fra den lokale planteskole (300 kr.) dette kan nok gøres billigere.

Vi ville aldrig turde bruge bobleplasten hvis vi ikke havde den eksisterende overdækning der holder specielt katte, fiskehejre og andre dyr væk fra dammen.

Da vores katte ikke er udstyret med en rimelig grad af hjerne, ville de tro at de kunne gå på "vandet" og ville nok hurtigt ende under plasten, hvilket udover savnet af vores kære misser også ville være skadeligt for vandkvaliteten .

 

Det var dejligt lige at sige hej til koibasserne

Som ser ud til at have det fint.

Nu må tiden vise om det virker.

 

 

 

 

 

 

17-01-2005

Vi har nu samlet alle vores karantæne fisk i et kar, desværre sprang vores shiro utsuri kort efter hjemkomsten op af karret, øv øv.

Alle fisk har gået i ca. 20 grader varmt vand, og er blevet checket for parasitter inden de blev samlet.

Alle kan nu følges på Web-cam (video 3).

 

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©