www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken
Koi Pond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden er lang og er derfor inddelt i undermenuer

Niigata opdrættere

Opdrættere udenfor Niigata

Links – Hvis du vil vide mere

 

Niigata opdrættere

Navn

Data

Aioki Koi Farm

v/Mr. Haruo Aioki

Mr. Aioki startede som hobbyavler af koi’er for cirka 40 år siden. I tæt samarbejde med hans ven Mr. Kase, fremavlede og opdrætter de metallic doitsu varianter af høj kvalitet, men er dog mest kendt for deres kikokuryu (som de opfandt) som har en meget høj skindkvalitet og dyb sort farve der er rimelig stabil. Hans koi’er er meget efterspurgte, hvilket ofte gør det vanskeligt at reservere fisk fra ham. 50 mudponds, 100 forældrepar, 20.000 koi’er om året

”Choguro”

Se Under Yamacho Koi Farm der er farmens rigtige navn.

”Conias”

Se under Yozaimo/Yozen Koi Farm der er farmens rigtige navn.

 

Dainichi Koi Farm

Nigoro & Ojiya

 

Grundlagt i 1959 med hovedproduktion indenfor Kohaku, Sanke og Showa. Dainichi Koi Farm er nok den mest kendte af alle opdrættere i hele verden. . Go-Sanker med utrolig krop og styrke som afdøde Mr. Monoru Mano formåede at frembringe via intens avl. Mange andre opdrættere er i lære på denne farm førend de går solo. Farmen er opdelt i salg af Tateshita i byen Nigoro samt Tategoi i byen Ojiya. Maruzome Beni er karakteristisk for deres blodlinie og deres koi’er har vundet et utal af priser ved Koishows rundt om i hele verden. Brødrenes mål er at frembringe showa der er så unik og karakteristisk i sin dybe sorte farve at man ikke er i tvivl om at den kommer fra deres farm, og de er godt på vej allerede. De er nået til et punkt hvor de sidste par år er gået med at  arbejde på at fremavle gode forældrepar som skal løfte arven fra de forældrekoi’er som deres far efterlod dem og det blive en spændende proces at følge. 70  mudponds

Gontaro Koi Farm

Takezawa

V/Mr. Kentaro Hoshino

Mindre farm der gør sig i sanker fra Matsunoske blodlinien samt lidt Kujaku.

 

Genjiro Koi Farm

 

V/Mr. Takashi Kobayashi

Sensuke Kohaku (blodlinie kendt for vækst) og Tomoin Kohaku (blodlinie kendt for rød farve) stammer oprindelig fra Genjiro Koi Farm. Også i sanke opdræt er Genjiro Koi Farm kendt idet de ejer en ren ”Sadazo Sanke” som har produceret mange generationer af koi’er og som sammen med Jinbei og Torazo er de 3 førende sanke blodlinier. Farmen opdrætter også Hikarimono varianter såsom Kujaku og Matsuba og farmen kendetegnes også ved at være den farm der stabiliserede yamabuki ogon opdræt.

Hasegawa Koi Farm

Ojiya

V/Mr. Mitsuo Hasegawa

Et lille sted, der siden 1978 hovedsagelig har opdrættet go-sanker. Farmen bruger forældrepar af blodlinien Tomoin samt Manzo til Kohaku og Sadazo til Sanke.

Hiranishi Koi Farm,

Nigoro

V/Mr. Katsuhiko Hiranishi 

Meget kendte for deres kin-showa Er meget selektiv og opdrætter ca. 200.000 yngel men ender med kun cirka 2000 tilbage at sælge af efter meget hård udvælgelse. Var den farm der producerede de første kujaku varianter.

Hoshikin Koi Farm

V/Mr. Katsugie Hoshino

Tidligere kaldet Shiodani/Shiotani Koi Farm. Hoshikin Koi Farm er meget kendt for sine kohaku af meget høj kvalitet som har vundet mange priser.

Hoshiyone Koi Farm Takezawa

v/Mr. Takeo Hoshino

Også kendt som ”Yatobei” og en af de ældre og anerkendte farme. Mr. Takeo opdrætter Kohaku, Sanke, Ginrin Showa, Kujaku samt Gin Matsuba (som er opstået på denne farm), de 2-3 andre farmer der producerer sidstnævnte har alle forældrepar fra Hoshiyone Koi Farm.Krydsede i 2001 Doitsu Gin Matsuba med Kikokuryu til en ny variant Kokuryu.

Hosokai Koi Farm

Wakatochi

v/ Mr. Shoichi Hosokai

Grundlagt i 1970 med hovedproduktion indenfor Asagi/shusui, Goshiki og Go-Sanke, men producerer også Koromo, Kujaku, Yamabuki (doitsu), Ochibashigure (+doitsu). Opdrætter også den meget smukke Benigoi. 100 mudponds, 100 forældrepar, 50.000 koi’er om året. Blev dog hårdt ramt af jordskælvet i 2004 hvor de fleste damme blev ødelagt men var heldige at deres forældrekoi’er overlevede så de har et grundlag at arbejde sig tilbage på.  

Igarashi Koi Farm Mushigame

V/Mr. Igarashi Hiromi

Lille farm der hovedsagelig opdrættter Go-Sanker og Koromo fra Isawa blodlinien.

Ikarashi Koi Farm

Nagaoka

v/ Mr. Kazuto Ikarashi

En meget populær farm at handle koi’er hos og som generelt har en høj standard. Mr. Ikarashi opdrætter hovedsagelig Kohaku, Sanke og Showa samt Shiro Utsuri og har også vundet flere shows med disse. En mindre farm der benytter forældrepar af Dainichi blodlinien til deres kohaku og forældre af Matsunoske blodlinien til deres Sanke opdræt.

.
 

Isa Koi Farm,

Ojiya

v/ Mr. Hajime Isa

Grundlagt i 1970 med hovedproduktion indenfor Showa. Isa startede oprindelig med at opdrætte Kohaku men skiftede så til showa i 80’erne og har haft stor succes med disse som siden har udgjort ca. 70% af det samlede opdræt. Han opdrætter dog også stadigvæk kohaku og sanke. 60 mudponds, 30 forældrepar, 30.000 koi’er om året. Isa er også involveret i All Japan Show, som afholdes i Tokyo en gang årligt 

Isawa Nishikigoi Centre

Isawa

v/Mr. Toshio Sakai

Oftest bare omtalt som ”Sakai”. Han er lillebroder til toshiyuki Sakai fra Yamamatsu Koi Farm og skabte sammen med ham Matsunoske blodlinien som er verdensberømt for sit magoiblod der gør koi’erne slanke og længere og dybere i farverne og sidst men ikke mindst større, og som gjorde brødrene til legender indenfor koiverdenen. Sakai er kendt for at være dyr, men kvalitet koster jo og koi’er fås simpelthen ikke bedre end dette og han har da også fostret adskillige All Japan vindere og grand champions i årenes løb. 40 mudponds

Iwashita Koi Farm Mushigame

v/Mr. Tadashi Iwashita

Iwashita Koi Farm opdrætter hovedsagelig Asagi, Kin Kikokuryu og Kikokuryu, men også de kendte Ginrin Asagi hvis linie stammer fra denne farm.

Ishihara Koi Farm

Se under Yagenji Koi Farm der er det rigtige navn.

 

 

Izumya Koi Farm

Nigoro

V/Mr. Senichi Mano

Grundlagt I 1932 med hovedproduktion indenfor Kohaku, Sanke og Ogon (Yamabuki) foruden Koromo. Startede oprindelig med at købe og sælge Tategoi’er. Senichi Mano er medlem af Shinkokai i Niigata som er The All Japan Nishikigoi Dealers Association og er en af hovedkræfterne bag The All Japan Show.

Jinbei Koi Farm

V/Mr. Kazumi Watanabe

Jinbei er en af de 3 berømte blodlinier indenfor sankeopdræt og kendes på deres meget høje kvalitet af sorte (sumi) markeringer som er knaldsorte og meget skinnende. Farmen arbejder meget med at holde linien helt ren uden at mixe andre blodlinier ind i deres opdræt.

Kajigane Koi Farm

At the age of 73 years, he is still a top breeder.

v/Mr. Kosaku Seki

Grundlagt i 1957 hvor han startede med Showa, men allerede året efter faldt han pladask for Shiro Utsuri da en sådan vandt 2. plads ved det 2. All Japan og der var ingen vej tilbage. Siden har han kun opdrættet Shiro Utsuri af høj kvalitet.

Kaneko Koi Farm Nigorisawacho

V/Mr. Komei Kaneko

Mr. Takaai Kaneko Kujaku, Shiro Utsuri, Purachina, Shusui, Kumonryu, Goshiki, Koromo, Hikarimoyo, Samt diverse Go-Sanker og Ginrin Varianter. Opdrætter. Hans koi’er anses for at være at meget høj kvalitet og kan være vanskelige at komme i nærheden af.

 

Kanno Koi Farm,

Mushigame

Farmen opdrætter hovedsagelig Showa, Taisho Sanke, Shiro Utsuri.

Kansuke Koi Farm

Shiodani

V/Mr. Tomono Sejii 

Mest kendt for sine Kohaku for slet ikke at nævne ”Scarlet” som vandt det førende 30th All Japan Nishikigoi Show. Vækst er også kendetegnet ved denne farms opdræt. Gør sig også i Gin Rin Kohaku

Kawakami Koi Farm

V/Mr. Kawakami

Kawakami ikke den største farm, men alligevel et godt og stort udbud i forskellige variationer til rimelig penge. Kendt for deres Kin Showa som har en meget dyb sort farve og metallisk kobberrød. Farmen drives af far og søn. 80 mudponds, 60 forældrepar, 150.000 koi’er om året.

 

Kazeharu Koi Farm

V/Mr. Kazeharu

Kazeharu er en lille opdrætter der tilbyder meget attraktive tosai Mix af god kvalitet og sundhed. 60 mudponds, 50 forældrepar, 20.000 koi’er om året.

Kokugyokan

Ojiya

V/Mr. Hiroi Sejii

En meget lille farmer der koncentrerer sig fuldt ud om at producere show koi’er fortrinsvis af go-sanke typerne. Han opdrætter kun meget få koi’er selv og hovedsagelig kun kohaku, men køber tategoi’er af andre og gror disse med henblik på videresalg når potentialet træder frem, begge dele hvilke han er uhyggelig god til og som har gjort hans farm meget berømt og værd at tage med når der snakkes opdrættere selvom selv kun opdrætter få koi’er.

Koshiji Koi Farm

 

V/Mr. Kase

Ulig mange andre startede Mr. Kase selv for o.30 år siden og opdrætter opdrætter Doitsu Kin Showa, Heise Nishiki, Yamato Nishiki, Kikokuryu, Kikusui, Shiro Utsuri og Kumonryu. Kort sagt de mere unikke koi’er og er kendt for at være den der opfandt kikokuryu’en (metallic doitsu koi). 53 mudponds og 15 forældrepar. Ud af de 20.000 koi’er de frembringer sælges de fleste inden det første år og kun 1000 beholdes de næste par år.

 

Kyochan Koi Farm

V/Mr. Kyochan

Kyochan har specialiseret sig i Doitsu Kohaku og Shusui af meget god kvalitet.

Maruboshi Koi Farm

V/Mr. Hoshino

Farmen opdrætter hovedsagelig Kohaku af høj kvalitet..

 

Marudo Koi Farm Minaminigoro

V/Mr. Hirashi Hirasawa

Grundlagt i 1970 med hovedproduktion indenfor Showa, Sanke og Kohaku, men producerer også Ginrin Kohaku, Chagoi, Shiro Utsuri, Kujaku, Ogon, Asagi, and Kinmatsuba. Marudo’s opdræt er meget præget af Dainichi’s blodlinier (forældrekoi’er herfra) idet han arbejdede hos Dainichi i 18 år inden han overtog Marudo Koi Farm efter sin far (Et kendetegn ved Dainichi blodlinier er at de bliver meget store med god fylde og med klar, god og lysende hi (rød) der tillige er tyk og som holder farven med alderen samt en dyb traditionel sumi (sort). Marudo opdrætter hovedsagelig go-sanker med dybe farver og flot kropsform foruden Hikarimuji, Hikarimoyo og Asagi. Marudo satster ikke nødvendigvis på at hans koi’er skal være jumbo’er snarere at de er velafbalanceret og har den rette skindkvalittet som kan slå benene væk under koifanatikere. 

Marudo Koi Farm

Ojiya

V/Mr. Hirashi Hirasawa

Tategoi-hus til ovennævnte opdræt.

Maruju Koi Farm

Mushigame

Farmen er mest kendt for sine Showa, Sanker, Kohaku, samt Ai Goromo, alle af høj kvalitet. Derudover også Doitsu Showa, Goshiki, Hikarimoyo og Kawarimono.

Marumago Koi Farm

V/Mr. Yoshikichi Hoshino

Farmen kendetegnes på sine Showa’er som sælges for uhørligt høje priser. Men opdrætter også meget flotte sanker. Meget lille opdræt helt bevidst.

Marusada Koi Farm Mushigame

 

Begyndte tilbage i 1950’erne og var en af de første i området der opvarmede et koihus gennem vintermånederne for at opnå større vækst og potentiale.. Familienavnet er Ikarashi men er kendt i Yamakoshi under kælenavnet ”jeimon”. Sønnen Toshikatsu er med i den daglige ledelse af farmen. De producerer GR Showa, GR Sanke, GR Shiro Utsuri samt D. Sanke, D. Showa og D. Shiro Utsuri. Herudover Gosanker. Hovedsagelig fra Toshio Sakai’s ”Magoi” forældre, dvs koi’er der hurtigt opnår en vis længde og generelt bliver længere som voksne men som først fylder kropsformen (cigarformet) ud når de er lidt ældre. Derudover et udvalg af hariwake, kujaku og yamatonishiki.

Marusaka Koi Farm

Teruo Hiroi

V/Mr. Teruo Hiroi

Grundlagt i 1947 med hovedproduktion indenfor Sanke (oprindelig af Jinbei blodlinien, men kaldt Marusaka Sanke siden han vandt All Japan med den), Kin Ki Utsuri, Midorigoi og Kujaku.. 80 mudponds, 20 forældrepar. 55.000 koi’er om året.

 

Marusei Koi Farm

Utogi

V/Mr. Hirasawa

Mest kendt simpelthen som ”Hirasawa” eller ”Seitaro”. Familien begyndte opdræt i ca. 1956 og opdrætter en lang række af de mest almindelige varianter (Kohaku, Sanke – baseret på Sadazo blodlinie og Showa) men også Kin Matsuba, Mizuho Ogon, Kujaku, Bekko, Utsuri, Chagoi, Koromo, Asagi, Shusui,) og er kendt for jumbo-koi’er til fornuftige priser. Farmen er den absolut største opdrætter i Niigata med over 500 mudponds (den største nærmest en sø), 200 forældrepar, og over 250.000 koi’er om året. Hans største mål er at producere en gosanke over 1 meter (han har allerede nået o. 1 meter med eks. chagoi, men de vokser jo også ekstremt i forhold til eks. kohaku, sanke og showa). Ud af de o. 250.000 koi’er han producerer om året beholder han kun ca. 10% til de er over 2 år og derfor er mere værdifulde mht. salgspris.

Marusho Koi Farm Mushigame

V/Mr. Shosaku Igarashi

Opdrætter Shiro Utsuri såvel som Kohaku og Sanke. Har med Shiro Utsuri vundet All Japan Nishikigoi Show.

Marusyo Koi Farm

Yomogihara

V/Mr. Makato Tanaka

 

Farmen er en af Niigata’s mest berømte opdrættere af Sanker af Sadazo blodlinien og startet af Makotos bedstefar efterfulgt af Makotos far Shoji og nu altså Makoto. Farmen opdrætter udover de traditionelle Go-Sanker dog også mange andre varianter såsom Chagoi, Ochiba Shigure, Soragoi, Purachina, Shusui, Kin Ki Utsuri, Benigoi, Doitsu Hikarimoyo dog mest til det udenlandske marked i det disse varianter ikke er i så høj kurs i Japan.

 

Maruyo Koi Farm

V/Mr. Yoshio Isa

Opdrætter koi’er men er også forhandler af koi’er fra andre japanske opdrættere. Kohaku, Taisho Sanke and Showa og som det sidst nye Ki Utsuri..

Masaki Koi Farm

V/Mr. Masaki

Masaki gør sig mest i Doitsu Kujaku og Shiro Utsuri såvel som mindre Sanker, Showa og Kohakuer. Derudover enkelte Chagoi, Soragoi, Ginrin Chagoi og Karasugoi samt Shusui og Goshiki. 50 mudponds, 50 forældrepar, 30.000 koi’er om året.

Matsuda Koi Farm Mushigame

v/Matsuo Matsuda

En af de ældste farme i Mushigame. Opdrætter hovedsagelig Go-Sanker men har tidligere også opdrættet Gin Matsuba og andre Hikari varianter.

Miyashi Koi Farm

Uragara

Kentaro Miya

V/Mr. Kentaro Miya


 

Grundlagt i 1937 med hovedproduktion indenfor Kin Showa, Kin Ki Utsuri, Sanke, Showa, Kohaku, Kujaku, Shusui, Koromo, Ginrin Showa, Doitsu Sanke. Farmen mistede desværre deres Female KinShowa OyaGoi i jordskælvet I 2004, men vil prøve at arbejde videre udfra noget af hendes afkom. Familien ejer ca. 35 mudponds .

 

Miyatora Koi Farm

Araya,

V/Mr. Katsunori Miyatora

Miyatora er en velkendt opdrætte/farm og familien startede helt tilbage i 1938 og anses for at være en af grundlæggerne af koi-industrien og har opdrættet mange champions. De gør sig bl.a i Kujaku og Kin Ki Utsuri. Foruden gosanker af Tomoin-blodlinien (kendt for sin intense røde farve) 60 mudponds, 100 forældrepar, 100.000 koi’er om året, hvoraf kun meget få beholdes efter 1. år.

Nagashima Koi Farm Mushigame 

V/Mr. Hiroshi Nagashima

Nagashima har specialiseret sig i Showa samt Shiro Utsuri og Goshiki men også Hi Utsuri og GinRin Showa. En lille opdrætter men af høj kvalitet. 40 mudponds, 50 forældrepar, 10.000 koi’er om året.

 

Nogami Koi Farm

Ojiya

V/Mr. Hisato Nogami

Mr Nogami opdrætter hovedsagelig Go-Sanke fra Dainichi blodlinien (hvor Mr. Nogami var i lære hos Mr. Monoru Mano i 16 år). En lille farm med høj kvalitet. Han opdrætter derudover også Shusui og Asagi. 50 mudponds, 25 forældrepar, 20.000 koi’er om året beauty of Dainichi. Der er flere der allerede mener at koi’er fra nogami er kunstværker og koi’erne er derfor i høj kurs.

 

Odaira Koi Farm

Koide

V/Mr. Odhaira

Mr. Ohdaira gør sig i Showa i begrænset omfang men til overkommelige priser.

 

Ogawa Koi Farm

V/Mr. Tadashi Ogawa

Opdrætter smukke Kage Shiro Utsuri.

Oofuchi Koi Farm

V/Mr. Oofuchi

Mr. Oofuchi har specialiseret sig i Kawarimono. Han har også produceret Sanker de sidste par år, tillige med Tancho og Kohaku og Shiro Utsuri også af høj kvalitet. Tillige berømt for sine kujaku. 100 mudponds, 100 forældrepar, 20.000 koi’er om året.

Oomo Koi Farm

Ojiya City

V/Mr. Fujio Oomo

Oomo Koi Farm bestræber sig på at opdrætte sine helt specielle Showa som er baseret på Dainichi og Takeda blodlinien. Selv om det er en lille farm har det et uovertruffent ry blandt kendere. 15 mudponds, 8 forældrepar, 3000 koi’er om året. På Oomo's egen hjemmeside finder du også beskrivelse af andre japanske opdrættere. Mr. Fujio Oomo er også tolk og ”vejviser” for udenlandske kunder der besøger Niigataområdet

Otsuka Koi Farm

Koguriyama

V/Mr. Yoshikazu Otsuka

Grundlagt i 1970 med hovedproduktion indenfor Asagi, Goshiki, Goshiki Sanke and Goshiki Showa, men producerer også Asagi, Ochiba, Kigoi, Chagoi og GoSanke. Var forinden han selv startede fuldtids i lære hos Maruyo Koi Farm og fremhæver dette som et centralt træk for det fleste nytilkomne opdrættere som måde at få fingrene godt ned i det det handler om og som mange andre via generationer har lært samtidig med at man selv efterfølgende uvikler sin egne metoder og danner sig sine egne meninger om opdrættet og sætter egne mål.. 50 mudponds, 30 forældrepar, 35.000 koi’er om året. Et godt fåd fra ham er: Overbeskyt ikke dine koi’er for så vil de blive svage, men behandl dem heller ikke hårdhændet, for så vil de blive syge. 

Oya Koi Farm

Tetsuro Kataoka

v/Mr. Tetsuo Kataoka

Grundlagt i 1964 med hovedproduktion indenfor Sanke. Den er meget svær at opdrætte da den er ustabil i afkom og der er udtalelser såsom: Hvis du vil være fattig så opdræt sanker, der understøtter den tankegang. Det skyldes hovedsagelige at pletterne (sumi) skal være sammenhængende, helst af en vis størrelse og samtidig ligge på de rigtige steder.

 

Sakazume Koi Farm

V/Mr. Sakazume

Sakazume er en lille familiefarm der tilbyder gode Goromo-varianter, såvel som flotte Yamabuki og Doitsu yamabuki samt Hikarimoyo mix. 70 mudponds, 50 forældrepar, 50.000 koi’er om året.

 

”Seijuro”

Seiji (Seijuro) Suzuki

Se under Suzusei Koi Farm der er farmens rigtige navn.

Shinoda Koi Farm Koguriyama

V/Mr. Susumu Shinoda

Shinoda’s familie har været i branchen siden 1945. Mr. Shinoda opdrætter koi'er af god kvalitet med speciale i Doitsu Kohaku, Sanke og Showa og Ginrin varianter af disse, hovedsagelig baseret på Jinbei og Torazo blodlinien.. Både bedstefar, far og søn er involveret i farmen. Der opdrættes også Hi-Utsuri og Ginrin Hi Utsuri. 55 mudponds, 20 forældrepar og o. 75.000 koi’er om året, hvoraf de fleste sælges billigt en masse til lokale forhandlerer og kun meget få gode bliver tilbage. Ejer i øvrigt også en tyrearena hvor der ugentlig udkæmpes styrkekampe mellem de store dyr. Største mål er kontinuerligt at højne kvaliteten år for år. Blev hårdt ramt af jordskælvet i 2004 som ødelagde det meste af facilitererne.

Shinosei Koi Farm Koguriyama

V/ Mr. Toshio Shinoda

Shinoda Koi Farm er også kendt som Hansuke, efter hans opdræt af koi som er et af de kendte kohaku mærker i Japan og kendetegnes på en snehvid farve som får de røde mønster til at trække ekstra frem.. Farmen opdrætter også sanke og showa. Farmen arbejder på at videreudvikle og frembringe endnu større jumbo koi’er end er pt. er på markedet.

Shintaro Koi Farm Mushigame

V/Mr. Masaru Saito

 

 

Familien har været i branchen siden 1950 hvor hans far begyndte at opdrætte koi’er. Farmen opdrætter kunr kun go-sanker med hovedvægten lagt på sanker af Matsunoske blodlinien (Saito er i øvrigt barndomsven med Toshio Sakai fra Isawa Nishikigoi Center og har tidligere arbejdet for ham tillige med Dainichi inden han selv overtog familiefarmen), efter tidligere også at have opdrættet Hikarimoyo såsom Yamatonishiki og Hariwake dog uden den store succes. Shintaro farmens go-sanker har det med ved første øjekast at virke matte i farverne (han fodrer nemlig ikke med farvefoder idet han mener at koi’ens farver skal udvikles naturligt), men ved nærmere eftersyn er de virkelig smukke og derfor samler-objekt blandt det virkelig seriøse japanske koiholdere der ved at disse koi’er bare bliver bedre og bedre. 10 forældrepar, 30 mudponds, 5000 koi’er om året. Ud af de 600.000 yngel der produceres beholdes kun 1% til de er 1 år og kun ca. 60 ender med at være virkelig High Quality hvorfor de selvfølgelig også er meget dyre. At kans koi’er virkelig er noget værd er bevist ved at han indtil videre har produceret 4 All Yamakoshi Champions.

Singichi Koi Farm

V/Mr. Singichi

Singichi er en lille opdrætter der producerer Kujaku, Doitsu Kujaku og Kin Ki Utsuri af meget god kvalitet. 50 mudponds, 30 forældrepar, 12.000 koi’er om året.

Suda Koi , Kowada

Mr. Atsushi Suda

Suda Koi Farm har opdrættet koi’er af meget god kvalitet siden sidst i 60’erne og har vundet mange priser blandt andet med GinRin Yamabuki. Farmen opdrætter også Hikarimono, Kawarimono (såsom Kumonryu) og Gosanke.

Suzujyu Koi Farm,

Jyunidaira

V/Mr. Shigeo Suzuki

Farmen er kendt for sine Showa med høj kvalitet af den sorte pigmentering. Da der ikke opdrættes mange er de vanskelige af få fat på, de sælges hurtigt da den flotte sorte pigmentering giver koi’en et meget dynamisk udseende. Har ca. 75 mudponds og 13 forældrepar. Producerer ca. 150.000 koi’er om året, hvor 95% sælges det første år. Ca. 8.000 beholdes til de er et år, kun ca 1200 til de er 3 år og når de er 4 år er der kun ca. 30 tilbage! Påstår at 90% af al kvalitet handler om at have den rigtige blodlinie.

Suzusei Koi Farm

Seiji (Seijuro) Suzuki

V/Mr. Sejii Suzusei

Også kendt som Seijuro.Grundlagt i 1948 med hovedproduktion indenfor Showa.. Absolut en af mastodonterne når det angår Showa Opdræt grundet området som farmen er beliggende i (mudponds her bringer det bedste frem i Showa). Opdrætter dog også Kohaku og Sanke. Blev hårdt ramt af jordskælvet I 2004 men kæmper sig stædigt tilbage. Det hele startede med at han forelskede sig voldsomt i en Male Showa da han var 19 som kostede 300.000 yen som var 3 års løn! Men han lånte pengene og købte ham og avlede den med en Female Showa fra dem selv og derved var ophavet skabt til fantastiske showa’er hvis blodliner de prøver at holde fast i. Kendetegnet ved en Seijuro Showa er tynd hud, smuk sumi og fløjsblød shiroji. Farmens mål er ikke de største koi’er men dem med den flotteste skindkvalitet. Sejiro minder om at han selv lærte af sine mentorer (Mr. Isa og Mr. Hosokai) at det er vigtigt at koi’er har en hviledag hvor de ikke fodres hvilket han holder stramt på og ennda helt op til 2 dage om ugen for at de bevarer kropsformen 

Suzuki Koi Farm

V/Mr Suzuki

Suzuki er også et lille familieforetagende som har specialiseret sig i Showa og Hi-Showa af god til meget god kvalitet og har et godt ry blandt købere. Han opdrætter også sanker og doitsu sanker. 40 mudponds, 40 forældrepar, 15.000 koi’er om året.

Takahashi Koi Farm, Uonuma

v/Mr. Takahashi

Showa, Sanke, Kohaku, Asagi, Hikarimono etc., dog hovedsagelig showa der udgør 50% af farmens opdræt. 80,000-100,000 koi’er i alt hvert år.
 

Takano Koi Farm

Nigoro

V/Mr. Yoshio Takano

Mr. Tanako opdrætter hovedsagelig Budo Gormo af meget god kvalitet samt lidt Goshiki. 30 mudponds, 20 forældrepar, 7000 koi’er om året.

 

Tanaka Koi Farm

Tanaka opdrætter Sanke og Showa og er derudover verdenskendt for sine Chagoi.af meget god kvalitet. Derudover GinRin, Soragoi og Ochiba Shigure. Kin Ki Utsuri produceres også i mindre omfang.

 

Tazawa Koi Farm

Tazawa er kendt for sine Midorigoi og Hariwake samt lidt Gin Matsuba og Ki Matsuba. Derudover Yamatonishiki og Shusui i begrænset omfang og lidt Yamabuki. 50 mudponds, 100 forældrepar, 100.000 koi’er om året.

 

Tomezo Koi Farm

Iwamagi

V/Mr. Mano Hitoshi

Opdrætter Kohaku samt Kin Matsuba samt Shusui

”Torazo”

 

Se under Urakawa Koi Farm da dette er farmens rigtige navn.

Uedere Shoji Koi Farm

Fortrinsvis Go-Sanker.

Uonuma Koi Farm

Koide

Mr. Hiroie Yamaguchi

V/Mr. Hiroi Yamaguchi

Grundlagt I 1978 med hovedproduktion indenfor Showa og Sanke. Har 7 damme med forskelligt vand og bundforhold og arbejder på hvilke der virker bedste på de forskellige varianter idet disse forhold kan gøre en stor forskel i opdrættet og arbejder også ihærdigt og meget strukturelt mht. krydsninger af koi’er bla. at investere i oyagoi’er af rette kvalitet.

 

.

 

Urakawa Koi Farm

Uragara

V/Mr. Tsuyoshi Kawakami

Mest kendt som Torazo. Farmen har eksisteret siden 1917 og er verdensberømt for deres Torazo blolinie indenfor Sanker (meget kraftig sumi (sort) der starter som blålig førend den er fuldfed og færdig. Producerer dog også kohaku samt lidt showa, ginrin og lidt andet blandet tateshita..

Yagenji Koi Farm

Mushigame

V/Mr. Yaichi Ishihara 

En af de første opdrættere i Niigata der byggede et indendørs koihus. Far Yaichi Ishihara. Sønner Toshironi og Daisuke Ishihara. Producerer hovedsagelig afsindig lækre Shiro Utsuri, men også kohaku samt showa af høj kvalitet samt andre gængse varianter. Ca. 100 mudponds 

Yamacho Koi Farm

Araya

V/Mr. Yoshio Hiroi ”Choguro”

Kendt som ”Choguro”. Farmens Purachina er kendt over hele verden for deres klarhed som det lykkedes farmen at udvikle ved en speciel krydsning mellem en hun Platinium og en han Gin Matsuba. Er meget selektiv.10 mudponds, 12 forældrepar, 10.000 koi’er om året.

Yamamatsu Koi Farm Mushigame

Toshiyuki Sakai

V/Mr. Toshiyuki Sakai

Grundlagt ca 1927 med hovedproduktion inden for Sanke (Matsunoske).Farmen er også kendt som Matsunoske og Toshiyuki er storeborder til den også berømte Toshio Sakai (kendt som Sakai) der har grundlagt Isawa Nishikigoi Center. Brødrene Sakai’s Matsunoske blodlinier er verdensberømt for deres intense pigmentering af rød og sort og en vækst der er udover det normale idet de for mange år siden introducerede Magoi’en tilbage i avslinien. Farmen er tillige kendt for deres Sanke ”Himiko”. Navnet Yamamatsu kommer af YAMAkoshi og MATsunoske. Farmen har 2 store indendørs koi huse i Mushigame som kun benyttes til tosai og som holdes konstant omkring de 23 grader. Toshiyuki startede oprindelig med at producere Yamabuki Ogon og Aigoromo i damme som han havde lejet af sin far (der var risbonde), men fik overhørt bemærkninger om at Matsunoske Sanker ikke voksede nok og derefter blev det han store mål at modbevise dette. Han avlede sin mandlige sanke med broderes hun og fik gode resultater men stadig for tynd krop og derfor tog han chancen og krydsede magoi’en tilbage i blodlinien, og det må siges at have været en succes, for et par år senere vandt han All Japan i 80’erne og siden da er linien stabiliseret og mange farme bruger nu matsunoske som forældrepar til deres egen avl. Matsunoske gør opmærksom på at mønsteret på en koi ikke gror som den ældes så de forestiller sig koi’en i 80-85 cm når du opdrætter og laver yngelsortering og det bør vi også gøre ved køb af koi..

Yamanaka Oya Koi Farm

Tazekawa

Kendt for Shiro Utsuri samt Midorigoi af høj kvalitet og farve. Opdrætter også Goshiki som har en meget mørk rød farve allerede som små.

Yamazi Koi Farm

Yamazi opdrætter Doitsu Hariwake, Yamabuki og Platinium og farmen har eksisteret i over 65 år. 50 mudponds, 110 forældrepar, 60.000 koi’er om året.

Yozaimon/Yozen

Koguriyama

v/Hiroi Yorijo

Yozaimon også kaldet yozen men også kendt som Conias opdrætter mange forskellige varianter såsom Gosanker og specielt Showa også i Doitsu men også de mere specielle varianter såsom Goshiki og Kumonryu o. lign. samt Koromo. Dog var farmen så uheldig at miste sig Koromo forældrepar i sommers, hvilket sætter dem en del år tilbage. Opdætter også vældig gode Chagoi. Farmen har eksisteret i 75 år. Fisk af høj kvalitet., 60 mudponds, 80 forældrepar, 40.000 koi’er om året.

 

Opdrættere udenfor Niigata

Konishi Koi Farm

I Hiroshima

v/Mr. Joji Konishi

Kæmpe forretning der omsætter stort se alle slags koi’er fra de gængse go-sanker til de mere specielle hikarimoyo mv. Se deres flotte introduktionsvideo’er på deres egen hjemmeside (findes i bunden af denne side).

Maruyama Koi Farm

Kendt for deres kohaku Kagura der har fostret flere vindere bl.a af 17th All Japan. 27 Ponds til baby koi’er, 20 Natur Ponds, 5 indendørs Ponds, 2 showponds

Momotaro-Koi

I Okayama

Momotaro Koi Farm startede med at opdrætte koi’er for 12 år siden og har siden opdrættet, Kohaku, Sanke, Showa, Kawarimono og Shiro utsuri.. Momotaro Koi Farm er også kendt for at have udviklet deres bacteria house og bakki shower. På deres hjemmeside kan deres forældrekoi’er opleves ”live”. En virksomhed der virkelig har formået at promovere sig med lokale eneforhandlere i hvert land ligesom Ogata. Verdenskendt for deres sanke Mako der igen er forældre til de meget berømte sanker Eight Star, Monster, My Bach, samt den meget berømte Kohaku Sandan Mako I 2003 vandt en af deres sanker Hemetoo (85 cm) grand champion i BKKS Koi Show i England (den ejes af Cliff Neale fra England) og i 2004 The Adult Champion (da var den 91 cm)

Narita Koi

Den største forhandler hvorfor den er medtaget her. Det siges at der forefindes koi’er i alle prislag og klasse, selv for de helt seriøse koi-entusiaster og fisk fra helt små til jumboer. Absolut i topklasse og værd at besøge hvis man er i den sydlige del af Japan.

Ogata Koi Farm

i Kurume

v/Mr. Manabu Ogata

Manabu Ogata var i lære på Izumiya Koi Farm, Ojiya i 6 år for derefter selv at oprette sin egen forretning. Big business med kæmpe omsætning af alle de gængse ønskede variationer såsom go-sanker, utsuri o.m.m.. En virksomhed der virkelig har formået at promovere sig med lokale eneforhandlere i hvert land ligesom Momotaro.

Omosako Koi Farm

I Hiroshima

V/Mr. Omosako Takahashi

Begyndte sit opdræt i 1975 baseret på shiro utsurier. Også HC Showa og GR Showa. Far. Takashi Omosako. Søn Takayoshi samt Takahiro. Takayoshi har været i lære 5 år på Danichi Koi Farm og haft Monoru Manu til mentor, mens den yngste søn Takahiro har været 3 år i lære hos det amerikanske PanCorp. Udover Utsurier opdrætter Omosako også Gosanker spec. Kohaku, Showa og Gr Showa. Showa blodlinien kommer fra et forældrepar af Danichi blodlinie hvor hunnen ”Musashi”er købt direkte hos Monoru Mano. Det resulterede i så godt opdræt at en ny hun kaldet ”Silk” i 2004 for første gang blev brugt i opdræt.. 13 mudponds til tosai og 25 til yngel

Sakai Fish Farm.

I Hiroshima

v/Mr.KentaroSakai

Også kendt som ”S.F.F”. Sakai Fish Farm producerer en lang række af de gængse og mest solgte fisk ligesom og mange mindre opdrættere køber herfra da det er fisk til overkommelige priser. Fisk en masse men der har da været vindere blandt. OBS: Ikke at forveksle med ”den Sakai fra Isawa Nishikigoi Center som de fleste nok tænker på når de ser navnet ”Sakai”. Bl.a. vandt en af deres kohaku’er (The Mask) i 2004 Grand Champion prisen ved BKKS Koi Show i England (den ejes af Mark Crampton)

  

Links – Hvis du vil vide mere:

www.japankoionline.com (Om de forskellige opdrættere de handler med)

www.japan-nishikigoi.org (International Nishikigoi Promotion Center)

www.kagura-beni.jp (Maruyama Koi Farm)

www.narita-koi.com/eng.html (Narita Koi – Kæmpe Forhandler)

www.nishikigoi.co.jp/english/ (Konishi Koi Farm)

www.matsunoske.com  (Isawa Nishikigoi Centre

www.momotaro-koi.org/english/ (Momotaro-Koi)

www.ogatakoi.com (Ogata Koi Farm)

www.oomokoi.com  (Oomo Koi Farm)

www.ornafish.com (Om de forskellige opdrættere de handler med)

www10.ocn.ne.jp/~omosako/index-E.html (Omosako Koi Farm)

www.sakai-ff.com (Sakai Fish Farm)

www.shintarokoi.com (Shintaro Koi Farm)

www.yagengi.com (Yagenji Koi Farm)

www.yamakoshi.com (Opdrættere fra Yamakoshi området)

www.yozen-hiroi.com (Ýozen Koi Farm)

 

Koi Hold
Oprindelse
Ordbog
Varianter
Blodlinier/Kendetegn
Køb af Koi
Opdrættere
Anatomi
Sårpleje
Karantæne
Sygdom
Salt
Ferie
Hjemme Apotek
Foder/Fodring
Kønsbestemmelse
Vækst/Alder
Mikroskopi/Skrab
Tamme Koi'er
Gydning
Hvad hvis??
Alder/Mønster
Vandpleje
Planter eller ej
Årets Opgaver
Bedøvelse/Medicin
Tyveri/Hærværk
Farver/Skind/Skæl
Håndtering af koi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©