www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken
Koi Pond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskrift nummer 1:

1 tsk.spirulina pulver
1 knust multivitamin
500 gram ærter
500 gram rejer
Blandingen hakkes eller blendes og fryses i store isterningebakker

 

Opskrift nummer 2

1 kg artemia

2,5 kg hakket spinat

1 kg rejer med skal

1 kg muslinger naturel eller frosne

1 kg fiskefilet (torsk, kuller, hvilling eller lignende)

3 æg

Evt. 40 dråber multivitamin 

20 ml spirulina

Alle ingredienser hakkes eller blendes og formes til plader der fryses.

 

Opskrift nummer 3

1 kg. hele rejer
1.5 kg. spinat eller ærter
10 ml spirulinapulver.
Evt. 10 dråber multivitamin

100 ml. gelatinepulver eller husblas.

Alle ingredienser hakkes eller blendes hvorefter husblasn tilsættes. Kommes i fryseposer der trykkes flade så de er nemme at knække ved brug.

 

Opskrift nummer 4:

10 kg okse/kalvehjerte som er skåret fri for fedt og sener.
1 kg  artemia
En pose spinat, 500-750g
10 æggeblommer
10 multivitaminpiller med mineraler
10 kalktabletter
10 tsk spirulina
250 cl ren gulerodssaft
5 tsk sød paprika
Massen hakkes eller blendes og til sidst tilsættes artemia og vitaminer. Formes til flade plader der fryses.

 

Opskrift nr. 5

1 dåse tunfisk á 170 g

1 dåse laks á 170 g

30 g gelatinepulver

Dåsernes indhold kommes i en blender

Tilsæt 2 – 3 spiseskefulde vand

Det hele hakkes eller blendes. Gelatinepulveret hældes i en lille gryde med 4 spiseskefulde vand

Varmes ved konstant omrøring til gelatinepulveret er opløst

Når blandingen efter 1 - 2 min. er blevet en klar opløsning, fuld af luftbobler, tager du gryden af varmen. Hæld opløsningen sammen med fiskemassen. Nedkøl massen og opdel den i portioner der fryses.

 

Opskrift nr. 6:

2 kg. Muslinger hakkes

1 pakke rejer tilsættes

1 teskefuld spirulina tilsættes

Grøntsager/Ærter tilsættes i forhold til muslinger/rejer

Blandingen hakkes eller blendes og fryses i flade pakker

 

Opskrift nr. 7:

250 g okselever

7 spise-skefuld Nestlé Baby havregrød

3 spise-skefuld hvedeklid

3 spise-skefuld finthakket spinat (eller andet grønt)

Leveren udvandes omhyggeligt

Leveren hakkes 2 gange i kødhakkeren

Al væske sies fra farsen

Alle ingrediensser blandes godt, til du har en fast pasta.

Pastaen fyldes i små glas og pasteuriseres i ovn i 30 min. ved 130oc.

 

Opskrift nr. 8:

2 kopper havregryn

2 spise-skefuld grønsagspuré

3 spise-skefuld pillefoder

1 spise-skefuld æggepulver eller hårdkogt æggeblomme

1 spise-skefuld benmel

1 spise-skefuld tangmel

Bland det hele sammen i en gryde

Tilsæt vand til konsistensen er som en tyk vælling

Kog op til konsistensen er som en tyk grød

Efter kogningen: Nedkøl

Efter nedkøling: Del op i enkelt- portioner. Frys ned

 

Opskrift nr. 9

Til yngel:

50 g okselever 

2 æg 

50 g spinat 

50 g hele rejer 

1 knivspids spirulina

Du tilsætter en lille knivspids spirulina 

Du hakker eller blender alle ingredienser, undtagen æg, grundigt i en blender 

Tilsæt æggene og bland igen. Massen skal være helt klumpfri. 

Massen hældes på en pande ved svag varme

 

Opskrift nr. 10:

800g ærter

100g gulerøder

100g rejer med skal

1tsk. paprika.

Hakkes eller blendes og opbevares køligt.

 

Opskrift nr. 11:

1 kilo laks eller anden fisk
600 gr. Frosne rejer
3 røde peberfrugter
100 gram hakket spinat
450 gram wheat germ
5 teskefulde vitaminpulver

 

Husblas efter behag
Vand
Laks, rejer, peberfrugt og spinat hakkes eller blendes og der tilsættes vand til rette konsistens er nået. Varmes og der tilsættes wheat germ og til sidst gradvist husblas.
Tages af varmen, der tilsættes vitaminpulver og massen køles ned og puttes i poser der trykkes flade og fryses ned.


Opskrift nr. 12:

1 kop let kogte grønsager (ærter, bønner, spinat, gulerødder osv.

1 dåse tun eller rejser

Hakkes eller blendes godt og der opløses 2 plader husblas. En halv kop van dog røres i massen. Man kan evt. tilsætte en lille smule paprika. Puttes i poser og kan evt. fryses ned til senere brug.

 

Opskrift nr. 13:

1 dåse tomatpuré

Et par kogte gulerødder

½ dåse tun eller rejer

Hakkes eller blendes, varmes og tilsættes 2 blade husblas og køles.

Opskrift nr. 14:

½ liter proteindrik
2 pakker gær
4g Vitamin C
4 B vitamintabletter
5g spirulina
75 cc torskelever olie
150g Clay
120 - 150g tangmel
25g kitin

Evt. pupper

Blandes godt sammen og opbevares herefter i køleskab.

 

Opskrift nr. 15:

10 kogte rejer med skal
½ kop kogt og hakket laks

½ kop anden kogt og hakket fisk

½ skive kogt lever

1 håndfuld spinat

½ kop wheat germ

½ kop koiclay

½ cup tangmel

3 plader husblas

1 kop appelsin juice

1 lille sjat babyvitaminer

1 teskefuld torskelevertran

Det hele hakkes eller blendes og varmes op hvorefter der tilsættes husblas. Massen køles og fordeles i poser der opbevares køligt eller fryses om nødvendigt.

 

Opskrift nr. 16:

1 kg.kilo hele sild, brisling eller anden god billig fisk (husk indvolde er godt).

Man kan også tilsætte makrel eller muslinger.
Affaldet fra 2 kg. rejer eller 1 helt kilo rejer.

Affaldet fra 2 kg. blæksprutter eller 1 helt kilo blæksprutter (husk at fjerne blæksækken)

Et par teskefulde spirulina

1 lille kop koi clay

1 spiseskefuld gær

Tangmel for at tykne massen

Kog og hak fiskene og miks det med lidt torskelevertran                                 

Formes til bolde der opbevares køligt.

 

Opskrift nr. 17:

4-6 plader husblas
3 kopper vand
3 teskefulde paprika (rig på beta caroten, ABC%E vitaminer, kalium, og fibre)
150 gram rød peber (indeholder same gode ingredienser som paprika)
½ kop dåse græskar uden salt eller sukker (betacaroten, kalcium, Vitamin A&K)
½ kop sennepsblade (beta caroten, kalcium, vitamin A & K)
3/4 kop broccoli (kalium, vitamin C & K)
1/2 kop frisk blancheret grønkål (gem vandet til geléen senere, indeholder kalcium, vitamin A, C & K)
1/2 kop laks (omega 3 fedtsyrer, kalcium, fosfor, kalium natirum, vitamin D og amino syrer)
1/2 t hørfrø olie (for omega 3 fedtsyrer)
Evt. 1 knust voksen multivitamin tablet.
Evt. 1 knust acidophilus tablet (mælkesyrebakterier kan købes på apoteket og i supermarkeder)

Det hele hakkes eller blendes til en lind masse, der varmes op i vandet og der tilsættes husblas. Massen nedkøles derefter og opbevares køligt. Massen kan evt. fryses

 

Opskrift nr. 18:

5-7 plader husblas  
4 kopper kogt vand (det du koger de andre ingredienser i)
1 tsk paprika
1/2 rød peber
1/4 kop dåse græskar uden salt eller suker
1 kop frisk blancheret grønkål (gem vandet til senere brug)
1 kop frisk blancheret persille (gem vandet til senere brug)
1/4 dåse sardiner i vand
1 æggehvide (kogt i vandet fra grønkålen eller persillen)
1 tsk. hørfrøolie (for omega 3 fedtsyrer)
1 knust voksen multivitamin tablet.

Evt. 1 knust acidophilus tablet (mælkesyrebakterier kan købes på apoteket og i supermarkeder)

Hak eller blend ingredienserne og brug vandet til at bringe dem i kog. Tilsæt husblas og afkøl massen.
 

Opskrift nr. 19:

4-6 plader husblas

3 kopper kogt vand (det du koger de andre ingredienser i)

1 dåse laks

1 tsk. Paprika

½ kop frisk blancheret grønkål

½ kop broccoli

½ kop sennepfrø blade

1 multivitamintablet

3 kalktabletter

Evt. 1 knust acidophilus tablet (mælkesyrebakterier kan købes på apoteket og i supermarkeder)

Hak eller blend ingredienserne og brug vandet til at bringe dem i kog. Tilsæt husblas og afkøl massen.

Opskrift nr. 20:

1-1½ plade husblas
1 spiseskefuld kogt vand
2 Sardiner
1 lille kop ærter
Evt. 1 mælkesyretablet.

Hak eller blend ingredienserne og varm dem i mikroovnen. Tilsæt husblas, rør godt rundt og køl ned. Opbevares i køleskab.

 

Opskrift nr. 21

Højproteinfoder for unge fisk:
3-4 plader husblas
2 kopper kogt vand
1/2 dåse laks
1 ægge hvide (porcheret)
70 gram ærter
1/3 gulerod i skiver eller revet
1/2 kop broccoli
1/4 kop kogte hvide ris
1/4 kop grønne bønner
Hakkes eller blendes til fin masse der varmes op, hvorefter husblas tilsættes. Massen køles derefter ned og opbevares køligt.

 

 

Retur til Fodersiden

 

 

Koi Hold
Oprindelse
Ordbog
Varianter
Blodlinier/Kendetegn
Køb af Koi
Opdrættere
Anatomi
Sårpleje
Karantæne
Sygdom
Salt
Ferie
Hjemme Apotek
Foder/Fodring
Kønsbestemmelse
Vækst/Alder
Mikroskopi/Skrab
Tamme Koi'er
Gydning
Hvad hvis??
Alder/Mønster
Vandpleje
Planter eller ej
Årets Opgaver
Bedøvelse/Medicin
Tyveri/Hærværk
Farver/Skind/Skæl
Håndtering af koi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©