www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag om facaden
Havedam
KoiHold
Haven
Dyreparken
De kære børn
Syge sider
Koi Pond in english

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KoiDanmark

 

KHV Information fra Momotaro Koi Farm

 

Læs originalteksten her: http://www.momotaro-koi.org/english/

 

Oversat til dansk af Tossehuset:

 

07-10-2005

Vi må desværre informere om at vores farm, Momotaro Koi Farm er blevet inficeret af KHV.

 

Vi vil gerne undskylde overfor alle vore forhandlere og kunder som har fået gener af dette tilbageslag. Vi ved at denne nyhed vil bedrøve mange folk hele verden over, som ser frem til at besøge vores farm og som har interesse i vores koi’er.

Gennem året har vi fået foretaget KHV test på vilkårlige koi’er fra vores farm af Okayama Prefecture Ministry of Fisheries. Disse opfølgende tests er lov i Okayama Prefecture.  

I løbet af foråret og sommeren har vi ikke oplevet sygdomstegn/sundhedstilstande der var forskellige fra sidste år. Det var først ved vores September auktion på Nisai Søndag den 2. oktober at vi oplevede tegn på problemer. Efter at have prøvet mange forskellige medikamenter og behandlinger besluttede vi at en KHV test var nødvendig. Onsdag den 5. oktober viste en PCR test at disse Nisai (to-åige fisk) var inficeret med KHV.

Efter auktionen blev mange koi’er nettet og fotograferet af forhandlere fra hele verden og Japan til deres websites og individuelle kunder. Gennem dette forløb blev det forskellige net desværre mikset uden særlig hensyntagen af mange folk inklusiv vores personale. På dette tidspunkt havde ingen koi’er eksterne mærkbare/synlige problemer. Det er vores fejl at disse koi’er blev udsat for denne risiko.

I auktionens følgende dage blev mange koi’er flyttet ind og ud af auktionshusets damme. Ingen blev mikset direkte med kundernes koi’er men alle damme kan være blevet udsat for smitte via net, sokker eller vandsprøjt. Nogle tosai (et-årige)et ud af væksthuset efter sortering for fremtidig vækst i andre koihuse. Indenfor det samme inficerede væksthus blev nogle nisai (to-årige) tilbageholdt og flyttet til andet sted for at vokse videre med henblik på salg i fremtiden.

Siden vores første positive KHV test har vi også fundet KHV i 2 andre koi-huse. Vi foretager tests hver dag såvel som temperatur manipulering for at fremprovokere KHV udbrud hos de evt. inficerede koi’er. I dag kom ” the Prefectural Ministry of Fisheries” for anden gang for at vurdere situationen og foreslå handling. Vi er begyndt at aflive alle koi’er i de inficerede væksthuse og vil fortsætte med at aflive koi’er indtil vi er sikre på at vores farm og faciliteter er 100% KHV fri. Vi arbejder sammen med myndighederne for at sikre os at alle korrekte metoder følges.

KHV er et problem som hele koi-verdenen er nødt til at kende til. Vi vil fortsætte med at teste vores koi’er, desinficere vores faciliteter og støtte vores forhandlere gennem disse svære tider. Vi er usikre på hvordan vi blev smittet/hvorfra vi fik smitten da det er meget svært for sådan en stor farm som vores at udpege hovedkilden til en virus som denne, men vi har dog et par ideer. Vores hovedfokus er nu at undgå yderligere smitte og sørge for en ordentlig desinficering. Vi vil bringe mere nyt efterhånden som de følgende uger skrider frem. Vi vil igen udtrykke vores dybeste beklagelse over at dette er sket. Vores største tilfredsstillelse er at gøre folk glade for og med deres koi’er og uheldigvis vil denne sygdom midlertidigt afholde os fra at gøre dette. Se dog venligst frem til en dejlig fremtid med smukke, sunde Momotaro koi’er.

 

 

 

 

 

Koi Hold
Oprindelse
Ordbog
Varianter
Blodlinier/Kendetegn
Køb af Koi
Opdrættere
Anatomi
Sårpleje
Karantæne
Sygdom
Salt
Ferie
Hjemme Apotek
Fodring
Kønsbestemmelse
Vækst/Alder
Mikroskopi/Skrab
Tamme Koi'er
Gydning
Hvad hvis??
Alder/Mønster
Vandpleje
Planter eller ej
Årets Opgaver
Bedøvelse/Medicin
Tyveri/Hærværk
Farver/Skind/Skæl
Håndtering af koi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©